márvány burkolatok
13
ápr

A márvány időtlen eleganciája

A márvány burkolat – különösen a fehér – a luxus megtestesítője, és persze meglehetősen drága is, de akár kedvezőbb áron is elérhető ugyanaz a hatás.

A csiszolt márvány már évezredek óta emeli az otthonok fényét, és ez idő alatt a luxus megtestesítőjeként épült be a köztudatba. A márvány burkolatok időtlen eleganciát sugároznak, és akár a falon, akár a padlón helyezzük el őket, fényűző enteriőrt kapunk.

Persze ez nem mindenki számára érhető el, hiszen a márványburkolat meglehetősen drága, még kisebb mennyiségben is. Ennek ellenére sokan vágynak rá, ami érthető, ám ők valószínűleg nem tudnak arról, hogy a márványt nem csak megvásárolni, de folyamatosan ápolni is kell, és viszonylag rövid időközönként – nagyjából évtizedenként, de ez a használat intenzitásától is függ – felújításra is szüksége van, ami nem csak költséges, de más problémákat is okoz.

Akad azonban megoldás, hiszen léteznek olyan, a márványra megszólalásig hasonlító padlólapok és csempék, melyek kiküszöbölnek minden hátrányt: a felületük tükörsima és csillogó, ám nem a csiszolásnak, polírozásnak és impregnálásnak köszönhetően, hanem a máznak, ami bevonatként kerül rájuk. Így nem igényelnek különleges felületkezelést és ápolást, hosszú időn át megőrzik tökéletességüket, és garantálják a fényűző megjelenést minden otthonnak.

Nem kell emellett attól sem tartani, hogy feltűnő lesz a „mű” hatás, hiszen az ilyen, márvány hatású padlólapok felületén a valódi márvány részletgazdag erezete jelenik meg, méghozzá igen változatosan, a nagy méreteknek köszönhetően pedig a kisebb hasonlóságok sem feltűnőek.

A márvány hatású padlólapok egy otthon bármelyik helyiségében képesek megteremteni az eleganciát, tehát akár a konyhában, akár a fürdőszobában, vagy épp a nappali burkolataként is megállják a helyüket, sőt, egyes típusok akár kültéren is felhasználhatóak, hiszen létezik fagyálló változat is, ám fontos, hogy a felülete csúszós lehet a legkisebb mennyiségű csapadék hatására is.

Ha építkezik, vagy szeretné felújíttatni az otthonát, bízza ránk a belsőépítészeti tervezést, a generálkivitelezést és a lakberendezést is! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!