III. kerületi otthon
16
máj

III. kerületi otthon

Egy otthon megújulásához érdemes olyan belsőépítész segítségét kérni, aki nem csak a tervezést végzi el, de a teljes kivitelezést is vállalja egészen a lakberendezésig!

Az alábbi példa remekül szemlélteti, miért is remek ötlet a teljes felújítást egyetlen kézbe adni, így ugyanis garantált, hogy a projekt a terveknek és az elképzeléseknek megfelelően készül majd el. A tulajdonos szerette volna teljesen megújítani az életterét, és ehhez kérte segítségünket.

III. kerületi otthon

A munka lényegében alapokig történő visszabontással kezdődött meg – természetesen a tervek elfogadását követően –, illetve a teljes elektromos hálózatot is cserélni kellett. Vadonatúj burkolatok, illetve bútorzat érkezett, hogy a lakásból egy minden tekintetben modern és kényelmes otthon válhasson a tulajdonos és kamasz fia számára.

Minden otthon központi helyisége a tágas nappali, és ez itt sincs másként: itt kapott helyet a nagyméretű TV és vele szemben a kanapé, illetve lényeges szempont volt, hogy  az esti és hétvégi étkezések helyszíne is lehessen. A középen kivágott álmennyezet magában foglalja a fővilágítást, emellett az éleket felhasználva rejtett világítást is takar, illetve a függönykarnist is elrejti a szemünk elől. A nappali fókuszpontja a TV, ezért a mögötte található falat kiemeltük egy ízléses design tapétával. A padló kiváló minőségű laminált padló, világos fadekor-hatással.

A bútorzat minden eleme megújult: a nappaliban, a kanapé mögött egy nagy tárolókapacitással rendelkező szekrény található, az ablak mellett dolgozósarokkal. A TV körül kialakított médiaszekrény, könyves szekrény és faliszekrény szellősebb elrendezésű, fölöttük pedig további rejtett fényforrás található, amely indirekt fényként súrolja a tapéta felületét. A bútorok a magasfényű fehér és világos fadekor felületek kombinációjával modern hatást keltenek.

Az étkező és az előtér egy légtérben helyezkedik el; a funkciókat a felezett álmennyezettel különítettük el. Az étkezőasztalon kívül egy tükrös tolóajtóval ellátott szekrény található itt, a konyhában pedig az új konyhaszekrény a lakás többi bútorához igazodik. Az előtér, konyha és a közlekedő padlóburkolata egységes lett: nagyméretű, bézs színű lap, hasonló színű fugával, így tágasabbnak érződik a tér.

A fürdőszobában és a WC-ben ugyanez a bézs színű burkolat található, azonban a kád és a WC csésze mögötti falakat barna csempével emeltük ki. A mosdószekrény egyedi bútordarab, aminek köszönhetően praktikusan ki tudja használni a rendelkezésére álló teret.

A gyerek- és hálószoba szintén fahatású padlót kapott, és egy-egy falat itt is kiemeltünk tapétával. Mindkét helyiségben L alakú álmennyezet ad helyet a spotlámpás fő- és az élekbe szerelt, rejtett világításnak.