Belvárosi skandináv
17
nov

Belvárosi skandináv

A skandináv lakberendezési stílus az utóbbi évtizedben hazánkat is meghódította; az alábbiakban egy saját példát mutatunk be.

A skandináv minimalista és funkcionális, de nem steril. Az irányzat Svédországban, Norvégiában és Dániában, a 20. század közepén vált népszerűvé, és azóta is meghatározó a modern lakberendezésben. Jellemző rá az egyszerűség, a letisztult formák és a természetes anyagok használata, az alapvető elv pedig a design és a funkcionalitás összhangja.

Belvárosi skandinávA skandináv stílusban berendezett enteriőrök általában tágasak, világosak és légiesek, előtérbe helyezik a természetes fényt, ennek okán gyakran függönyök sem takarják az ablakokat. A színpaletta többnyire neutrális és földszínekre épül, mint például a fehér, a szürke, a bézs és a barna, de a pasztell árnyalatok is gyakoriak, és gyakran használnak természetes fát, ami meleg és meghitt hangulatot teremt.

A skandináv stílusban a kontrasztok és a textúrák is fontos szerepet kapnak, így például egy fehér falat vagy bútort gyakran egészítenek ki sötétebb színű textúrákkal, például fával vagy szövetekkel, hogy vizuális kontrasztot teremtsenek.

Belvárosi skandinávAmikor felkértek bennünket az 1900-as évek elején épült, budapesti bérház egyik emeleti lakásának megtervezésére, a skandináv stílus volt a kiindulópont, és minden egyebet ennek megfelelően kellett kialakítanunk.

A kivitelezés során rengeteg régi szerkezetet cseréltünk le és gondoltunk újra, tereket szabtunk át, valamint újakat hoztunk létre, így a munka végeztével a lakást az utolsó függönnyel is felszerelve adtuk át az elégedett megrendelőnek.

Mint a képeken is látható, érdemes időt és energiát fektetni az előzetes tervezésbe, illetve egy kézbe adni a tervezést és kivitelezést, hogy a belső átalakítás a lehető legjobban sikerüljön, és végül egy olyan lakást kapjunk, amely minden szempontból megfelel az elvárásainknak.

Az előzetes tervezés előnyei:

  • optimális funkciók és elrendezés,
  • költség- és időmegtakarítás, stílus és esztétika,
  • funkcionalitás és kényelem,
  • hosszú távú elégedettség.

Amennyiben szeretné az otthonát korszerűsíteni, bízza ránk a belsőépítészeti tervezést, a generálkivitelezést és a lakberendezést! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Belvárosi skandinávBelvárosi skandináv