buklé szövet
08
febr

A buklé szövet a lakberendezésben

A buklé szövet a jövőben nélkülözhetetlen lesz a lakberendezés területén? Tudjon meg többet a témáról, ismerkedjen meg ezzel a különleges anyaggal!

A lakberendezés lényeges része a különböző anyagok, szövetek felhasználása is, ugyanis ezektől válik barátságossá, otthonossá az adott tér. A trend folyamatosan változik, jelenleg a buklé szövet az, ami egyre nagyobb teret kap, és köszön vissza több projekt során is. A jövőben lehet számítani arra, hogy a buklé szövet kulcsfontosságú szerepet fog betölteni a lakberendezésben, ezért érdemes megismerkedni vele.

A buklé szövetről általánosan

A boucle nem más, mint egy nehéz gyapjúszövet. Ha az ember életében egyszer találkozott az anyaggal, ezután nagyon könnyű felismerni, mert felülete igen jellegzetes, hurkos. Ebből származik az elnevezése is, ugyanis a boucle francia eredetű, aminek jelentése göndörített, hurok. A buklé szövetet előszeretettel alkalmazzák a bútor és ruhaipar területén.

Az anyag az 1940-es évektől, az Egyesült Államokban terjedt el. A ruhaiparban elsőként a Chanel divatház kezdte alkalmazni a buklé szövetet. Az anyag lényeges szerepet tölt be abban, hogy puhaságot kölcsönözzön a szoknyáknak, kabátoknak, pulóvereknek, általa sokkal komfortosabb ruhadarabot készülhetnek el, nem véletlen, hogy a divatház is alkalmazta a kollekciók elkészítése során.

buklé szövet mostanában inkább a bútoripar területén tűnt fel. Alkalmazzák ízléses, elegáns íves fotelek, kanapék gyártásához. Most már lehetőség van arra, hogy színes, mintás anyag is készüljön a szövetből, így akár az egyszerűbb bútorokból is lehet izgalmas, látványos darabokat varázsolni.

Az anyag, ami nem hagyja cserben

Bizonyos kárpit anyagok igen hamar tönkremehetnek, mert nem igazán bírják az intenzív igénybevételt. A buklé szövettel kapcsolatban ilyen kényelmetlenségek nem merülhetnek fel, ugyanis a szerkezetének köszönhetően roppant masszív, tartós, sokáig megőrzi hibátlan kinézetét. Ellenálló a nedvességgel szemben, könnyedén nyújtható, minden szempontból megfelel az elvárásoknak.

Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.