lakberendezési trendek
17
jan

Lakberendezési trendek várhatóak 2023-ban

A lakberendezési trendek változása idén sem áll meg; lássuk, mi várható 2023-ban!

A 2023-as lakberendezési trendek folytatják azt, amit már megtapasztalhattunk az elmúlt években: a fő vezérelvek a nyugalom megteremtése és az életünkben tapasztalható bizonytalanságok ellenpontozása lesznek, és továbbra is fontos marad a kényelem, a biztonság érzése, illetve ezek megteremtése. 2023-ban is megmarad az igény arra, hogy kapcsolódni tudjunk a természethez, így minden olyan stílusirányzat velünk marad, amelyek segíthetnek abban, hogy az otthonunkba csempészhessünk egy-egy darabot belőle.

digitalizáció és az okos eszközök szintén nem maradhatnak ki a 2023-as lakberendezési trendek közül, de számíthatunk arra is, hogy a környezettudatos, fenntartható és energiahatékony megoldásokkal is találkozunk majd, ami az anyagválasztásban is megnyilvánul. Népszerűek lesznek a természetes anyagok, mint például a fa, a kő és a természetes textilek, mint például a gyapjú, a pamut és a lenvászon,de az agyag, a kerámia és a rattan is folytatja a megkezdett útját az otthonaink felé. Emellett növekedni fog a környezetbarát, vagy épp újrahasznosított alapanyagokat használó termékek iránti kereslet is. Színek tekintetében a meleg, otthonos árnyalatok, illetve a bézs hódít majd, de a Pantone 2023-as színe, a Viva Magenta is hódít majd.

Ami a lakberendezési trendek stílusokra gyakorolt hatását illeti, az idei év legnépszerűbbjei közt megtalálhatjuk majd a minimalizmust, aminek már sokszor jósolták a végét, ám idén ez áll majd a középpontban, az úgynevezett hi-tech stílust, ami a fémet, az – újrahasznosított – műanyagot, az üveget és a sötétebb színeket favorizálja, illetve az eklektikát, ami sosem megy ki a divatból igazán, ám idén új erőre kap.

Építkezik, vagy felújíttatná az otthonát? Segítségre is szüksége lenne? Forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a munkálatokat a belsőépítészeti tervezéstől a generálkivitelezésen át, egészen a lakberendezésig! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!