Pécs környéki családi ház
25
júl

Pécs környéki családi ház

Egy Pécs melletti településen épült családi ház belsőépítészeti és lakberendezési munkálatait bízták ránk, és szinte teljes mértékben szabad kezet kaptunk.

A külön lakrész

Az alsó, utcafronti részen egy leválasztható lakrészt alakítottunk ki, amelyben két hálószoba, a nappali, egy fürdőszoba és az ezeket összekötő hall kapott helyet, és modern, angolos stílus jellemzi, amit keleties dekorációs elemekkel dobtunk fel.

A padlóburkolat a fürdőszoba kivételével laminált padló világos fadekorral, a padló és fal találkozásánál magas, fehérre festett, profilozott szegőlécekkel, a falak pedig pasztellszínűek, így elegáns és hangulatos, keretezett megjelenésűek. Az álmennyezeten, az ablaknál mélyedést alakítottunk ki, amelyben – takarásban – a karnist helyeztük el.

Ami a világítást illeti, a fal és mennyezet találkozásánál festhető stukkókat használtunk, amelyekben a LED hangulatvilágítás kapott helyet, a hall álmennyezetében pedig süllyesztett gipsz lámpák találhatóak, melyek remekül illeszkednek az enteriőr stílusához. A hálószobákban és a nappaliban a rejtett fények mellett csillárok is szórják a fényt, az utóbbi helyiségben pedig még egy bioetanol kandalló is beépítésre került mediterrán hatású mészkőlap-burkolattal.

Pécs környéki családi házA földszint további helyiségei és az emelet

A külön lakrész a földszint egy részét foglalja csak el, a többi helyiségben a vendégek fogadására alkalmas nappali és WC került kialakításra, az emeleten pedig a privát nappali, az étkező, a konyha, a zuhanyzó, valamint a háló- és a dolgozószoba került elhelyezésre. Minden helyiségben a minimalizmus uralkodik, ám meleg hatású bútorokkal kiegészítve.

A felső szintre vezető lépcsőt kiszélesítettük, és fehér, matt műgyanta burkolatot kapott, mellvédként acélsodronyos rozsdamentes acélkorlátot alkalmaztunk. A lépcső megvilágítását a járófelülethez illesztett, falba süllyesztett gipszlámpákkal és a lépcsőforduló felett vízszintesen és a lépcsőforduló falában függőlegesen elhelyezett LED világítású, fénysávos – szintén gipsz anyagú – lámpatestekkel oldottuk meg. A lépcsőforduló falát egy speciális burkolóanyaggal burkoltuk, melyet surlófények világítanak meg, ami meghatározó, különleges és kellemes hangulatot áraszt.

Az alsó szinten lévő nappaliban, a kanapé mögött a lépcsőfordulóhoz is használt burkolóanyagot helyeztük el, a fővilágítást az álmennyezetbe süllyesztett sávokban elhelyezett, irányítható fényű lámpatestek biztosítják, és a függönykarnis szintén rejtett. A hangulatot itt is egy bioetanol kandalló biztosítja, ami a nappali központi részére került, mellette pedig egy fatárolót idéző dekoráció kapott helyet.

Pécs környéki családi házA bútorok magasfényű fehér-fekete és fafurnér felületűek, a médiaszekrényhez tartozó italos szekrények és a TV mögötti takarófal rejtett LED világítást kapott. A nappaliból nyíló WC leválasztását egy pengefal látja el, a padlóburkolatot közepes méretű, meleg hatású padlólap alkotja, a falak fehér színűek.

Az emeleten – a zuhanyzó kivételével – a külön lakrésznél is használt, fahatású padlót raktuk le. A fenti nappali is kapott egy dupla égős bioetanol kandallót, és itt helyeztük el a dolgozórésszel is ellátott, kígyószerű médiaszekrényt. A meglévő beugrásba épített konyha mellett az étkező kapott helyet, amelyben – a nagy helynek köszönhetően – kényelmesen elfért a nagyméretű étkezőasztal hat székkelA fővilágítást 6 és 4 m hosszú fénysávos, gipsz anyagú, festhető lámpákkal oldottuk meg, az étkezőasztal fölé egy mennyezeti függeszték is került.

A zuhanyzóban egy kétszemélyes kabint építettünk víztiszta üvegből. A tetőablakra nem adott elegendő természetes fényt, így egy, a padlótól a mennyezetig tartó, savmart, fix üveget is elhelyeztünk, mely a lépcsőtér felől enged be fényt, valamint a helyiség ajtaja is savmart üvegből készült, hogy minél világosabb lehessen a zuhanyzó. A világítást a mennyezetre szerelt, gipsz anyagú lámpatestek szolgáltatják, melyek a mennyezettel és falakkal együtt fehér színt kaptak.

Pécs környéki családi házA háló- és a dolgozószobában minimalista, sodronyra függesztett csillárok világítanak, melyek meghatározzák a helyiségek hangulatát. A hálóbútor, a média-, a konyha- és a fürdőszekrények az alsó szinten is használt elemekből épülnek fel, így hozva létre a teljes harmóniát.

A felújítás során az elektromos hálózat mellett a gépészeti rendszert is cserélni kellett, amelynek keretén belül a fűtőtesteket síklapú lemezradiátorokra cseréltük, ezzel is beillesztve azokat a kialakított megjelenésbe.