belsőépítészeti tervezés
18
nov

Hálószoba és nappali egyben: hogy oldja meg a világítást?

Szeretne hasznos tanácsokat kapni a hálószobaként is használt nappali világításához? Segítünk, hogy a végeredmény kifogástalan legyen, keressen minket!

Bizonyos ingatlanokban a hálószoba és nappali egyben kerül kialakításra. Ennek gyakran az oka a helyhiány, azonban nem ritka, hogy egyesek kényelmi megfontolásból döntenek is. Bármelyik esetről is legyen szó, ahhoz, hogy a tér végül alkalmas legyen nappalinak és hálószobának együtt, több dologra is oda kell figyelni a lakberendezés során.

A többfunkciós bútorok beszerzése mellett fontos foglalkozni a világítással is. Egy rossz döntéssel igen kényelmetlen környezetet lehet létrehozni, amely vagy az alvás minőségére vagy pedig a nappali kinézetére, hangulatára lesz hatással.

Mindenképp többféle fényforrással kell számolni: szükség lesz erős, kiváló színvisszaadással rendelkező lámpára, meleg fényre és egy általános világításra is. Ez lehet egy mennyezeti lámpa, ami egyenletesen bevilágítja a teret, így tudja biztosítani a tér nappali funkcióját.

Az erősebb megvilágításra akkor lehet igazán szükség, ha az ember a helyiségben tárolja a ruháit is. A gardróbban így lehet egyszerűen eligazodni, véletlenül sem alakulhat ki rendetlenség, hiszen minden tökéletesen kivehető a ruhásszekrényben. Az erőteljesebb fényforráshoz ideális választás lehet egy LED spotlámpa is, ami még energiatakarékos is, így nem növeli a fogyasztást.

meleg fény ideális az esti olvasáshoz vagy éjjeli lámpaként is funkcionálhat. Hozzájárul a kellemes, alvásra, pihenésre alkalmas környezet kialakításához. A kék fényforrás mellett az emberek nagyon nehezen alszanak el, a kialvatlanságnak pedig számtalan negatív következménye van.

Lakásfelújítás előtt áll, és további segítségre lenne szüksége a témával kapcsolatban? Belsőépítészeti tervezéshez szeretné megtalálni a profi szakembereket? Csapatunk megfelelő segítséget tud adni a lakberendezés és belsőépítészet területén egyaránt. Lakberendezési tanácsadásainkkal, megoldásainkkal tökéletes otthont alakíthat ki.

Bővebb információkért keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!