lakberendezés, metro csempe, lakberendezési tanácsadás, falburkolás
12
dec

A metro csempe különlegessége

A metro csempe színe, formája és fényes felülete miatt nemcsak divatos, de időtálló is.

A klasszikus metró csempe a Heins & LaFarge tervezőcsapat munkája; az általuk 1904-ben megálmodott csempe eredetileg kifejezetten a New York-i metró megállóiba készült. Követelmény volt a könnyű tisztíthatóság, illetve a fényvisszaverési képesség, hogy a sötét megállókban támogathassa a megvilágítást – mindkettőt a tükörsima, csillogó felülettel és a fehér színnel oldották meg.

A metro csempe négy széle egy bizonyos fokban le van „törve”; ez a legfontosabb ismertetőjegye, de létezik az 1:2 arányú csempéből letörés nélküli változat is. A méretei viszont természetesen eltérhetnek, ezért vásárlásnál fontos erre is figyelni, nem csupán a letörés méretére és szögére.

A metro csempe a modern lakberendezésben

Annak ellenére, hogy több, mint 100 éves dizájnról van szó, a metro csempe tökéletesen illeszkedik a modern lakberendezési irányzatokhoz. Bár sokan az indusztriális lakberendezéshez kötik – és van is benne némi igazság, tekintve, hogy metrómegállókhoz tervezték –, szinte minden más stílus tökéletes kiegészítője lehet a rusztikustól, a skandinávon át, egészen az eklektikusig.

Különösen remek tulajdonsága, hogy nem csak a hagyományos módokon rakható fel különféle felületekre, hanem extrém mintákba is rendezhető, és, mivel nem csak fehér színben kapható, valóban minden enteriőr tökéletes burkolata lehet. Ráadásul a fuga színével is érdemes lehet játszani, azaz elfelejteni a klasszikus fehéret, és valamilyen kontrasztos árnyalattal kiegészíteni a csempéét, vagy épp színben egyezőt választani.

Melyik helyiségben alkalmazható a metro csempe?

A lakberendezésben nincsenek szigorú megkötések, tehát a metro csempe gyakorlatilag bárhol jól mutathat, ha a környezete illeszkedik hozzá. Hagyományos értelemben véve azonban a fürdőszoba, illetve a konyha a tökéletes terület, ám azok számára, akik extrémebb megoldásokban is hajlandóak gondolkodni, a nappali, vagy épp a háló is tökéletes terep lehet a kísérletezésre.

Amennyiben építkezik, vagy szeretné felújíttatni az otthonát, és segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a munkálatokat a belsőépítészeti tervezéstől a generálkivitelezésen át egészen a lakberendezésig! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!