02
dec

Különböző területek jellegzetes belsőépítészete: a városi stílus

A városi stílus a különböző belsőépítészeti stílusok keveredése: a kortárs, a minimalista, az ipari, azt art deco és annak modern megfelelője, a glamour stílusjegyei is fellelhetőek benne, de a lényege a nagyvárosi élethez való alkalmazkodás, a családi házakhoz képest kicsi alapterület maximális kihasználása és a kényelem megteremtése akár egy többgyermekes család számára is.

Egy nagyvárosi lakásnak több funkciót is be kell töltenie: egyszerre kell elegánsnak és kifinomultnak lennie, emellett funkcionalitás és a kényelem sem szorulhat háttérbe. Mivel a lakberendezésben semmi sincs kőbe vésve, és az anyagi keret is meghatározza, hogy mit lehet kihozni egy otthonból, a városi stílusban is igen széles a mozgástér. Nem szükséges ragaszkodni a sémákhoz, mint ahogy kötelező elemek sincsenek, de a praktikum mindenképp előnyt kell élvezzen a dizájnnal szemben. Lényeges a sok tárolóhely, a tágas elrendezés, és persze az is, hogy mindenkinek meglegyen a maga privát szférája, de mivel erre egy kisebb alapterületű lakásban nem mindig van lehetőség, legalább törekedni kell rá.

Színek tekintetében a modern, városi lakberendezés semleges, vagyis jellemző rá a fehér, a szürke és a bézs, és ehhez jön vagy egy kiegészítő szín, mint például a manapság népszerű kék, vagy egy-egy harsányabb kiegészítő szín, amik főleg a bútorokon jelennek meg. A díszítés nem jellemző, inkább a letisztultság, de csak ez egyhangúvá is tehet egy teret, ezért érdemes megtörni valamivel, ami vonzza a szemet: ilyen lehet egy kristálycsillár egy minimalista stílusban berendezett nappaliban, vagy egy art deco bútordarab valamelyik sarokban.

Ridegnek tűnik leírva, de valójában könnyű megtölteni melegséggel és otthonossággal, hiszen valójában olyan, mint egy üres vászon, és egy jó lakberendező ekként is használja! Ha Ön is városi stílusban szeretné berendezni az otthonát, és ehhez szakértő segítségre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!