belsőépítészet
25
nov

Különböző területek jellegzetes belsőépítészete: a vidéki stílus

Régies, meghitt, természet

A vidéki stílus mindig is népszerű volt, és az is marad még nagyon sokáig, hiszen semmi sem képes olyan otthonosságot és meghittséget árasztani magából, mint egy ebben a stílusban berendezett ház, vagy lakás. A modern vidéki belsőépítészetet, illetve lakberendezést meghatározza néhány fontos stíluselem, de persze itt is lehetnek olyan különbségek, amelyek laikus szemnek fel sem tűnnének.

A régies hangulat alapvető a vidéki stílusú belsőépítészetben, amit sokféleképpen lehet elérni. Természetesen a burkolatok, a bútorok és a lakástextilek szerepe nagy, ám a dísztárgyakkal is be lehet vinni a vidékies hangulatot a lakásba. Fontos a természetközeliség, amit növényekkel lehet elérni, illetve a vidéki életre jellemző berendezési elemek és tárgyak is hozzátesznek a hangulathoz.

Az ebédlőasztal például lehet egy régi, rusztikus felületű hastok, azaz húsfeldolgozó asztal, körülötte sokféle székkel, amik kopottak, vagy a shabby chic jegyében koptatottak. A hálószobában egy régi vaságy, a nappaliban egy régi láda, mint dohányzóasztal, a fürdőszobában pedig egy öntöttvas lábas kád: mind-mind olyan elemek, amelyek a vidéki lakberendezési stílus alapkövei. Jellemző még a régiségek újrahasznosítása, de ebben az esetben nem értékes, antik bútorokra kell gondolni, hanem olyan bútorokra, amelyek régiek, de kis felújítással még használhatóak, a maguk rusztikus bájával pedig otthonos hangulatot kölcsönöznek az enteriőrnek.

Színek tekintetében érdemes a fehéret és a semleges színeket választani, vagyis a natúr fa, a tengerifű, a lenvászon kiváló választást jelentenek. Az anyagokra a tartósság a jellemző, tehát a fa, az öntött-, illetve kovácsoltvas szinte minden esetben megtalálható egy vidéki stílusban berendezett otthonban, valamint a bőr is megjelenhet, bár ez lényegesen ritkább; talán egy fotel, vagy egy szék burkolata készülhet ebből az anyagból, és minél kopottasabb, annál jobb.

Amennyiben szeretné vidéki stílusban berendezni az otthonát, de ehhez segítségre lenne szüksége, forduljon bizalommal belsőépítész irodánkhoz! Ha kérdése lenne, vagy szeretne felkérni bennünket, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!