skandináv lakberendezési stílus
07
dec

Teremts skandináv hangulatot otthonodba!

Manapság kifejezetten divatos lett a skandináv lakberendezési stílus, és nem csak a nagy lakberendezési áruházaknak köszönhetően. Nálunk ez főleg azért válhatott kiemelkedően népszerűvé, mert bármilyen lakásban, vagy házban kialakítható, nincsenek különleges követelményei, és viszonylag egyszerű megvalósítani is, csak az alapvető jellemzőkkel kell tisztában lenni hozzá!

A skandináv lakberendezési stílus legfontosabb jellemzői az egyszerűség, a rendezettség és a letisztultság, viszont ez nem egyenlő a minimalizmussal! Jellemző a világos, legfeljebb pasztell árnyalatok használata a falakon és a berendezési tárgyakon, illetve egy másik, hangsúlyos dolog a „fényimádat”, azaz a függönyök teljes hiánya, hogy minél több fényt eresszenek be a lakótérbe. Ez utóbbi betudható a skandináv tél hosszúságának és a napsütéses órák alacsony számának. Kedveltek a természetes anyagok, azaz a natúr, világos színű fa, illetve a vászon, valamint az organikus formák és a design-klasszikus, retro bútorok használata.

Ha Ön is szeretné elhozni otthonába a skandináv életérzést, keressen bennünket belsőépítészeti tervezéssel kapcsolatban!