07
aug

Az üvegszerkezetek megjelenése a belsőépítészetben

Ha üvegszerkezetekről esik szó, sokan automatikusan a csupa üveg irodaházak homlokzatára asszociálnak, pedig manapság egyre nagyobb teret hódít a belsőépítészetben is a használata. Mivel egy rendkívül sokoldalú anyagról van szó, ami ráadásul letisztult és elegáns, egyre gyakoribb az új építésű ingatlanok nem csak külső, de belső tereiben is!

A modern belsőépítészet előszeretettel alkalmazza az üveget korlátok, mellvéd, vagy térelválasztó szerepben, de régóta jelen van a zuhanyzók, illetve a konyhai hátfalak kialakításakor is, mint lehetőség. Nem is csoda, hiszen számos előnye van: átlátszó, szinte láthatatlan, így több fényt és nyitottabb térérzetet eredményez, ha például egy lépcső, vagy egy galéria korlátjaként használjuk fel. A könnyű tisztíthatóság is mellette szól, amit főleg konyhai hátfalként és zuhanyfülke falaként, illetve ajtajaként lehet kamatoztatni.

Manapság a minél nyitottabb terek korát éljük, de így is szükség van leválasztható területekre. A belsőépítészeti tervezés során ezért egyre többször alkalmaznak üvegből készült térelválasztókat, amik az üveg viszonylag könnyű megmunkálhatósága miatt számtalan variációban készülhetnek el. Elég csak a savmaratott üvegre gondolni, ami akár mintás is lehet, de a kialakításnak csupán a technológia szabhat határt, a megrendelő fantáziája nem! A mozgatható üvegszerkezetek ráadásul nagyfokú mobilitást tesznek lehetővé a térszervezésben, ezért például edzőtermek, irodák, vagy akár otthonok esetében is érdemes őket használni.

Sokan aggódnak a biztonság miatt, hiszen az üveg közismerten törékeny, ám a modern, kifejezetten építészeti célokra kifejlesztett üvegtípusok már nem csak hogy nem törnek el olyan könnyen, de a belőlük készült korlátok sokszor erősebbek, mint egy ugyanolyan méretekkel bíró, ám más anyagból készült berendezési elem, így nem csoda, hogy a belsőépítészetben szinte alapvetővé vált az üveg használata.

Ha Ön is úgy gondolja, hogy üvegszerkezetekkel elegánsabbá és egyben élhetőbbé varázsolná az otthonát, bízza belsőépítészekre a tervezést! Keressen bennünket elérhetőségeink egyikén!