Ötletek az előszoba berendezéséhez
28
nov

Ötletek az előszoba berendezéséhez

Az előszoba az a helyiség, amire sokan csak egy közlekedőtérként tekintenek, pedig az egyik legfontosabb szoba a lakásban. Ide érkezünk meg egy fárasztó munkanap után, a ruháink egy részét is itt tároljuk, és ami a leginkább lényeges: ezt látják legelőször a vendégeink is. Fontos tehát három fő szempont alapján berendezni az előszobát; ezeket vesszük most át.

Az első szempont az előszoba berendezésekor a praktikum. Fontos, hogy elegendő tárolóhely legyen a cipőknek, kabátoknak és egyebeknek, de ezt egy kis lakásban nem is olyan egyszerű kivitelezni. A nagyobb előszobákban szinte korlátlannak tűnik a helykínálat, de egy pár négyzetméteres, lakótelepi, vagy társasházi előszobában már nagyobb fejtörést okoz. Érdemes vertikálisan terjeszkedni, azaz kihasználni az összes falfelületet egészen a plafonig! Beépített szekrények, polcok, akasztók segítségével maximalizálható a tárolókapacitás, és ha ezt egy profi lakberendező tervezi meg, akkor az ízlésességgel se lehet gond.

A második szempont a fény. A legtöbb előszoba sötét, hiszen a lépcsőház és a lakás helyiségei közti átjárást biztosítja, vagyis jó eséllyel nincs ablaka. Ahhoz, hogy hívogató, barátságos és kellemes atmoszférájú legyen, több dolgot is tehetünk: egyrészt variálhatunk a színekkel, másrészt a világításra is komoly hangsúlyt kell fektetnünk. A színek tekintetében a minél világosabb árnyalatokat érdemes választani, és sokan most fel fognak hördülni, de a padló se legyen sötét! A világítást úgy érdemes megtervezni, ahogy egy nappali esetében, azaz ne csak egy, központi világítótest legyen, hanem ezzel együtt több, a lényegesebb helyeket – mint például a tükör – megvilágító, kisebb lámpa is.

A harmadik szempont az előszoba berendezésekor a design, hiszen ide érkeznek meg a vendégek, és amit itt látnak, az alapján mérik fel fejben, hogy milyen is lehet az egész lakás. Fontos, hogy az előszoba harmonizáljon a többi helyiséggel, vagyis hasonló stílusban legyen berendezve, mint az otthon többi része; modern, letisztult lakáshoz sok szekrénnyel ellátott, minimalista előszoba dukál, míg egy rusztikushoz akár az antik, hajlított evőeszközökből készített fogas is illik. A lényeg, hogy már az előszoba is tükrözze a lakók személyiségét, de mindeközben a vendégekből is elismerést váltson ki!

A fentiek alapján már lényegesen egyszerűbb berendezni az előszobát, de ha Önnek szakértő segítségre lenne szüksége, akkor sincs gond; a Yellow Group csapata a rendelkezésére áll! Keressen bennünket megadott elérhetőségeinken, és tervezzük meg együtt az otthonát!