100%-ban levesszük a válláról a lakásfelújítás gondját
01
szept

100%-ban levesszük a válláról a lakásfelújítás gondját…

De miért olyan lényeges ez? – kérdezi a laikus, aki még épp csak tervezgeti első komolyabb építkezését.

Ha Ön is éppen első lakásfelújítását tervezgeti, akkor még bizonyára nem élte át azt a mérhetetlenül sok stresszt és bosszúságot, amit az az elképesztően sok utánajárás, ügyintézés, várakozás – vagy éppen kapkodás – és sok esetben hibás döntés okoz, ami egy önállóan lemenedzselt építkezés vagy komplett lakásfelújítás válthat ki az emberben – ha az éppen nem hozzáértő – aki tisztában van minden folyamattal, és pontosan tudja az egyes fázisokat, lépéseket, és tudja azt is, mikor kihez kell fordulnia – és van is kihez fordulnia! A lakberendezés kreatív része persze nagyon szép dolog, ám ennek leszervezése, az anyagok, a mesterek, az időpontok és a költségvetési keret kidolgozása és menedzselése nem éppen leányálom!


Ez – valljuk be – még sokszor egy szakember részéről is fejtörést, de legalábbis nagyon remek szervezőkészséget, rutint és persze jó adag szerencsét is kíván. (Igen, szerencsét: hiszen igazán jó szakembereket találni, megfelelő referenciával, és persze készenléttel – hogy a kellő időben számunkra rendelkezésre álljanak…)

A legtöbben viszont nem lakásfelújításokat menedzselő szakemberként, hanem elfoglalt üzletemberként, munkatársként, háziasszonyként, szülőként vágunk bele otthonunk átalakításába és megszépítésébe. Ez pedig nem jelent mást, mint azt: hogy sem időnk, sem kapacitásunk, sem energiánk, és – noha nehezen látjuk be – sem megfelelő tudásunk nincs egy komplett lakásfelújítás leszervezéséhez.

Egy irodából fél kézzel intézni egy lakásfelújítást, sokszor látatlanban, online – ez igen nagy energiát és mindenekelőtt jó idegrendszert kíván.

Ahogyan az is, ha minden időnk be van osztva percről percre. Rohanni a gyerekért az oviba, majd előre egyeztetett időpontban rohanni egyik bemutatóteremből vagy konyhastúdióból a másikba…

A jó ízlés és a kiváló szervezőkészség persze már fél siker, de vajon átlátjuk-e a térszervezés optimális lehetőségeit, tisztában vagyunk-e az ergonómia alapvető kérdéseivel, a víz- vagy az elektromos hálózati rendszerekkel, vagy éppen a burkolás szükséges alapanyagaival és folyamatával?


Ilyenkor merül fel a jogos igény: De jó volna találni egy ügyes lakberendezőt, vagy egy jó kivitelezéssel foglalkozó, profi csapatot… a legjobb lenne persze mindkettő.
És még ekkor sem lesz egyszerű a dolgunk: a lakberendező vagy belsőépítész és a kivitelező sokszor nem ért szót egymással. Meglepő, de igen gyakran előfordul.

Többéves, évtizedes tapasztalatunkkal a hátunk mögött jól tudjuk ezeket is, hiszen mind a belsőépítészet, mind pedig az építőipar terén komoly szakmai múlttal és rálátással bírunk. Így Ön akár lakásban, családi házban, nyaralóban vagy éppen egy elegáns irodában gondolkodik, teljes körű generálkivitelezést tudunk Önnek nyújtani szakmailag és műszakilag felkészült csapattal.

A legideálisabb ugyanis, ha minden szál egy kézben fut össze. Egy hozzáértő csapat menedzseli, tervezi, és el is végzi a munkát, az első tollvonásoktól az utolsó bevert szegig.
Ezek vagyunk mi: akik ugyanakkor azt is garantáljuk, hogy a folyamat végén pontosan az valósul meg, ami a látványterven is szerepel.

Látványterv
És hogy miért jó, mitől óv meg bennünket egy jó látványterv? Leginkább a hibás döntéseinktől. Ez nem feltétlenül a színek harmóniáját vagy összhangját jelenti – hiszen azt láthatjuk az egyes anyagminták egymáshoz illesztéséből.

Azonban egy helytelen elrendezés, egy nem jó irányba nyíló szekrényajtó, vagy helytakarékosság szempontjából rosszul kihasznált terek mind-mind kiütköznek a terven, ahol ilyenkor még könnyűszerrel javítható a hiba – élőben mindez nyilván már jóval bonyolultabb és drágább is.

Egy jó látványterv ma már elengedhetetlen, hiszen nemcsak elképzelni segít új otthonunkat, hanem jelentős segítséget nyújt ergonómiai és térszervezési szempontból is.

Szerencsés tehát, ha egy kézben futnak össze a szálak: a látványtervezés, az ehhez szorosan társuló belsőépítészeti tervezés és lakberendezés, majd mindennek a teljeskörű, komplex kivitelezése. Így lesz a végeredmény egyszerre praktikus és gyönyörű, éppen olyan, ahogyan közösen, együtt megálmodtuk!


Ez az egyszerre kreatív és sok mindentől megóvó, védelmező kéz pedig velünk együtt ötletelve, tervezve, pontosan a mi igényeinkhez, ízlésünkhöz, és életmódunkhoz igazítva álmodja meg az ideális koncepciót, amit aztán meg is valósít.

Saját szakembergárdánk, műszakilag komolyan felkészült csapatunk vállalja lakások, házak és irodák teljes körű generálkivitelezését – hogy Önnek valóban stresszmentes és nyugodt időszak lehessen a lakásfelújítás!

Fővállalkozóként levesszük az Ön válláról a kivitelezés okozta nehézségek terhét. Hát nem megéri: kényelmesen, egy finom kávé mellett élvezni a komplett lakásfelújítást?