Relaxáció, szórakozás és zene

A kétgyermekes fiatal család azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a nemrég megvásárolt lakásukhoz tartozó szerkezetkész alagsori helyiséget alakítsuk ki számukra, hogy hobby, relaxációs és irodai célokra tudják azt használni. A kivitelezést a belsőépítészeti tervek elkészítése előzte meg. Az egyeztetések alkalmával megformálódott a végleges kép a leendő multufunkciós térről, így előállhatott a végleges belsőépítészeti terv, ami minden apró részletet tartalmazott, ezáltal a kivitelezés során pontosan az tudott megvalósulni, amit a fotórealisztikus 3D-s terv tartalmazott.

Ezek után el is kezdődhetett a teljes körű kivitelezés, mely mindenre kiterjedő volt. A megépült válaszfalak segítségével kialakítottuk a szükséges helyiségeket. Létrehoztunk egy kicsiny előteret, egy abból nyíló WC-vel, egy központi szórakoztató és hobby helyiséget egy pulttal elválasztott dolgozó/borozó résszel, egy szaunát zuhanyzóval és egy tárolót.

A bejáraton belépve, attól balra eső terület középbarna fahatású padlót kapott, mely egy speciális, vízálló laminált padló. A jobb oldali terület padlóját nagyméretű hidegburkolat borítja, melyet a szauna helyiség egyik falán is felvezettünk. A teljes területet álmennyezettel láttuk el, mely a központi tér fölött ki lett vágva, ezzel helyet biztosítva az álmennyezet élébe rejtett LED fényeknek. A falak és a mennyezet fehér színűek lettek, ezzel is növelve a teret. A szauna bejárattal szembeni falát barna alapon elhelyezett világos csíkok díszítik, ezzel kiemelve a felületet. A borozó rész egyik falát téglaburkolattal borítottuk. A házimozi vetítésekhez használt plasztikus keretet fényes ezüst festékkel vontuk be.

Mivel a helyiség alagsori, és a szennyvízbekötés szintje alatt voltunk, így szennyvízátemelő berendezéssel oldottuk meg a teljes terület szennyvízelvezetését. A legjobb megjelenés érdekében RAL színre festett síklapú lemezradiátorokat használtunk. A komplett elektromos hálózatot is ki kellett építenünk. A fények kialakításánál külön kérés volt, hogy a rejtett világítások esetében RGB, azaz színes LED szalagokat használjunk. Ezek a LED szalagok a hozzájuk tartozó vezérlők segítségével bármilyen színű fényt ki tudnak bocsátani. A LED szalagok mellett a lámpatestek nagy része is fényerőszabályzóval lett ellátva. A bortároló fal és a szauna hidegburkolattal borított fala gipsz anyagú fénysávos lámpatesttel lett megvilágítva.

A teljes berendezés anyaghasználatának és színének köszönhetően maximálisan harmonizál a hideg- és melegburkolatokkal, valamint a falfületekkel. A bortárolónak álcázott tolóajtós szekrényhez több mint 500 db levágott borosüveg aljat használtunk fel, így téve minél valósághűbbé a megjelenést. Ez a szekrény rejt egy kigördíthető és 2×2 méteres méretre kinyitható, tömör tölgy felületű munkaasztalt is, melyen rengeteg kreatív dolgot el lehet készíteni. A szauna helyiséget leválasztó szekrényre helyezett savmart üvegek éleit LED szalaggal világítottuk meg. Az előtérben elrejtettünk egy kis beépített szekrényt. A borosüvegek tárolását falra erősített fahasábokkal oldottuk meg. A borozó részen elhelyezett székek állítható magasságúak, így amennyiben nem a kör alakú asztalnál vannak felhasználva, átgördítve őket a pulthoz, azokon ülve élvezhetjük a projektorral kivetített moziélményt.