Otthon a hegyen

Egy igazi családi fészek felújítására kértek fel bennünket. A korábbi design már elavulttá vált, így szükséges volt egy komolyabb ráncfelvarrás. A projekt megvalósítása most is az alapkoncepció kialakításával és a belsőépítészeti terv elkészítésével kezdődött. Ez esetben a helyiségek maradtak a helyükön, de a meglévő fekete/sötétbarna és fehér színkombináció helyett immár a magasfényű fehér felületek dominálnak. Az egyeztetések és a vázlatterv elfogadása után elkészült a belsőépítészeti terv, mely része volt a 3D-s fotórealisztikus látványterv.

Családi otthon lévén ügyelni kellett arra, hogy a lakás mind a szülők, mind pedig a gyermekek igényeinek megfeleljen. Fontos szempont volt, hogy az új otthonban minden családi funkciónak helyet biztosítsunk, de emellett megmaradjon a helyiségekben a tér és a levegősség érzete. A lakás központi része a tágas nappali, ékező és konyha funkciót magába foglaló tér, ahol a közösségi élet zajlik. A gyermekek szobái személyiségüket tükröző dekorációt kaptak.

A lakás fontos jellemzője a fényekkel való játék: nappal a felhasznált színek és anyagok visszaverik a kintről érkező természetes fényt. Esti és éjszakai együttlétekhez, baráti összejövetelekhez változtatható színű és fényerejű, rejtett RGB LED világítások szolgáltatnak elegendő és látványos világítást. Az esti visszavonuláshoz és elcsendesedéshez a nappali kandallója szolgáltatja a meghitt hangulatot.

Otthon a hegyen