Burkolat újdonságok, Fürdőszoba trendek 2022 – II. rész
25
júl

Burkolat újdonságok, Fürdőszoba trendek 2022 – II. rész

Az idei évi burkolat és csempe trendek azonban továbbra is nagyon sokrétűek – természetesen az újdonságnak számító színes burkolatok mellett trendben marad továbbra is a márvány, a sötét csempe, a modern enteriőr megoldások kedvelőinek – de az izgalmas formák, minták és a vintázs illetve a retro stílusok szerelmesei sem panaszkodhatnak. Jöjjön tehát a folytatás – ami a fürdőszoba csempéket és legfőként a burkolatok idei nagy kedvenceit illeti!

A színes fürdőszoba látványa természetesen mindenkit feldob egy-egy szürkébb reggelen, de tény, hogy a letisztultság, az elegancia legalább olyan fontos, ahogyan az időtlenség is, elvégre pont a fürdőszoba enteriőr egy olyan tér az otthonunkban, aminek ha meguntuk a színét, a mintáját – nyilván jóval nehezebben tudunk lecserélni, mint egy tapétát vagy ágytakarót. Épp ezért nem mindegy, mivel is burkolunk, a választást érdemes alaposan átgondolni. Épp ezért nem ár, minél több opciót megnézni és szemügyre venni – ebben igyekszünk most mi is segíteni. Előző cikkünkben a színes csempék és az izgalmas, egyedi kombinációkat igyekeztünk sorra venni – most pedig az elegánsabb stílusok felé evezünk, mint például az alábbi megoldások…

Burkolat újdonságok, Fürdőszoba trendek 2022
Burkolat újdonságok, Fürdőszoba trendek 2022
Fotó: Bien

1. Izgalmas formák, szerethető minták – a retro és a vintázs jegyében

A sokszög formájú apró csempék, geometrikus csempék igen divatosak manapság, nem véletlenül: kis méretüknek köszönhetően praktikusak a burkolás szempontjából, miközben igen látványosak is a térben, legyen az konyha, fürdőszoba, terasz.
Ugyanakkor a parketta stílusokból átvett halszálka minta vagy V-alakban, cikkcakkban burkolt hosszúkás, fahatású lapok is adnak egyfajta régies, kellemesen otthonos megjelenést. Ha ezeket egymással jól harmonizáló árnyalatban választjuk meg, akkor kellően látványos, friss üde élettereket kaphatunk – a retro vagy a vintázs stílusú enteriőrben is.

Bájos minták, retro kerámiák és lábas mosdó – a legújabb kollekciós burkolatokon? Bizony, a nagyi vidéki fürdőszobája újra divatba jött!
Bájos minták, retró kerámiák és lábas mosdó – a legújabb kollekciós burkolatokon? Bizony, a nagyi vidéki fürdőszobája újra divatba jött!
Fotó: Peronda

2. A hexagonálok és metrócsempék is mára már klasszikussá váltak!

Néhány éve berobbant a metrócsempe-őrület, és meglepően tartja magát mind a mai napig, sőt! Ez az igen jól kombinálható és variálható burkolat típus biztos, hogy velünk marad még egy jó darabig, hiszen egyszerre fiatalos, trendi, olykor indusztriális – de lehet klasszikus, sőt nagypolgári is. Igazából bármilyen korú és stílusú enteriőrben helytáll, attól függően mivel kombináljuk. És persze metrócsempét is ezer féle színben, felületben és méretben találhatunk ma már, ahogy a lapok elrendezése, burkolási megoldása is csak rajtunk, a mi fantáziánkon múlik…

A hexagonálok és metrócsempék is mára már klasszikussá váltak!
A hexagonálok és metrócsempék is mára már klasszikussá váltak!
Fotó: Casalgrande Muuze

3. Sötét csempe trend? Igen, de ezúttal kicsit másképp!

Még 2022-ben is hódít ugyanakkor a sötét csempe is – a sok színes, aprómintás, illetve világos, légies modellek mellett a tavaly-tavalyelőtt oly divatosnak számító sötét tónusú falak, falburkolatok még idén is népszerűek. A fekete, sötétszürke óriáscsempék helyett, illetve mellett az idén választhatunk izgalmas, sötétkék mázas kerámiákat – a sötétkék fényes és textúrájában is izgalmasan festett látvány a tengert és az óceánokat idézi. Fahatású bútorokkal, járólapokkal gyönyörű, természetbe illő lesz a látvány! Ha pedig túl komornak éreznénk, feldobhatjuk világos, aprómintás járólappal, így biztosan megkapja a kellő játékosságot és légiességet a fürdőnk – ez most az idei év egyik nagy trend újítása!

A sötét csempét azért alaposan fontoljuk meg: nem fogja-e összenyomni nagyon, van-e hozzá elég tágas és világos terünk, illetve milyen hatással lesz vajon a hangulatunkra egy sötét fürdőszoba?
A sötét csempét azért alaposan fontoljuk meg: nem fogja-e összenyomni nagyon, van-e hozzá elég tágas és világos terünk, illetve milyen hatással lesz vajon a hangulatunkra egy sötét fürdőszoba?
Fotó: Porcelanosa Vetri

4. Márvány – az örökzöld elegancia nyomában

A márványburkolatok sosem mennek ki a divatból: szerették őket a régi korokban, a fényűző királyi palotákban, báltermekben, szerették nagyszüleink és szüleink is a 70-es években, és szeretjük most is a látványos, dekoratív, fényes, nagyméretű márványhatású burkolatokat, melyekkel nagyon szépen lehet trükközni optikailag is például a tágasabb tér érzet érdekében.
Mára pedig a márvány is ezer arcát mutatja: a nagyméretű, klasszikus fehér alapon szürke erezett lapok mellett választhatunk fekete, színes, különböző léptékű mintával megálmodott egészen egyedi változatokat. Dönthetünk a karakteresebb, kontrasztos megoldások mellett, de finomabb, lágyabb, kevésbé karakteres mintájút is választhatunk. A márványlapokat kérhetjük egészen nagy méretben, óriás táblában, kisebb, klasszikus csempe formátumban, sőt még akár mozaikot is találunk márványból. A határ itt is a csillagos ég! Attól sem kell tartanunk, hogy túl hűvös lesz, hiszen meleg tónusokban is elérhető ma már a márvány burkolat, a klasszikus fehéret és feketét pedig kombinálhatjuk meleg fával, arannyal, rézzel – ami a csapokat vagy az egyéb kiegészítőket illeti.

 Izgalmas ötlet, ha nem csak falakban gondolkodunk: márvány borítást kaphat a konyhapult, konyhasziget, egy szép mosdópult, vagy mosdó is készülhet márványból, vagy márvány borítással.
Izgalmas ötlet, ha nem csak falakban gondolkodunk: márvány borítást kaphat a konyhapult, konyhasziget, egy szép mosdópult, vagy mosdó is készülhet márványból, vagy márvány borítással.
Fotó: Ragno Incanto

5. És ha nem akarunk csempézni? Új trend: a csempe nélküli fürdőszoba is!

Csempe nélkül is lehet nagyon elegáns vagy akár korhű a fürdőszobánk. Sőt, egyre népszerűbb az a trend, mely szerint a fürdő falát nem csempével, hanem egyéb anyagokkal burkoljuk. Szerencsére ma már a gyártók egyedi és sokszínű kínálata, az innovatív mai technológiai megoldások korában nem lesz nehéz dolgunk: professzionális vízálló festékek, vízálló tapéták között válogathatunk. Előnye az ilyen fürdőszoba megoldásoknak, hogy árban is jóval kedvezőbb, de fenntartani is könnyebb: nem lesz penész a fugák között, könnyedén át tudjuk törölni, ráadásul igen sikkes és bármilyen stílusú fürdőszoba térnek jól áll ez a letisztult, minimalista háttér.

A vízálló festék- és tapéta megoldásokkal rendkívül változatos, fiatalos, vagy éppen SPA-jellegű, szoba-hatású fürdőtereket is létrehozhatunk
A vízálló festék- és tapéta megoldásokkal rendkívül változatos, fiatalos, vagy éppen SPA-jellegű, szoba-hatású fürdőtereket is létrehozhatunk
Fotó: Homeinfo

Elegáns fürdőszobát, konyhát, nappalit szeretnél? Olyat, ahol nem csupán szépek, harmonikusak a terek, hanem pont hozzád illően praktikusak is? Akkor fordulj hozzánk bizalommal:

A Yellow Group kreatív csapata segít megtalálni azokat a személyre szabott megoldásokat, melyekkel a látványos tér igazi otthonná válik. Pontosan a Te otthonoddá!