fürdőszoba-felújítás
19
júl

Hogyan varázsoljunk tágassá egy kis méretű fürdőszobát?

lakberendezés egyik legnagyobb kihívása a kis terek tágasságérzetének növelése – lássuk, hogyan oldható meg ez egy fürdőszoba esetében.

Egy lakásfelújítás során a fürdőszoba csak a legritkább esetben maradhat ki a munkálatokból – bár előfordul, hogy csak kisebb csinosítgatásokra szorul -, de még a kisebb volumenű fürdőszoba-felújítást is érdemes úgy elvégezni, hogy a végeredmény tágas, szellős legyen, ahová öröm belépni. Ez persze nem mindig meg egyszerűen, hiszen hazánkban a legtöbb lakáshoz csak épphogy használható méretű fürdőszobákat terveztek, a falak bontása pedig egyrészt nem minden esetben oldható meg, másrészt, ha mégis, akkor hosszadalmas és drága műveletről van szó, amely ráadásul máshonnan veszi el a helyet. A megoldás azonban egyszerűbb, mint gondolnánk: csupán néhány lakberendezési trükköt kell bevetni.

Az első, egyben legegyszerűbb trükk a falfesték kiválasztása, ez pedig legyen minél világosabb; az a legjobb, ha fehér. Ez a szín ugyanis világosabbá teszi és egyben tágítja a teret, és nem kell aggódni, nem lesz steril és rideg az összhatás, ha néhány színes kiegészítőt helyezünk el a helyiségben.

Ami a világosságot illeti, talán ez a leginkább fontos. Ha nincs ablaka a helyiségnek, akkor a világítást kell úgy megoldani, hogy szinte ragyogjon a fürdőszoba, ha pedig van ablaka, akkor azt semmiképp se takarjuk el!

A tér tágítására a legegyszerűbb trükk a tükrök használata; ezek valóban azt a hatást keltik, mintha a helyiség sokkal nagyobb lenne a valóságosnál. Minél nagyobb, annál jobb, így az sem nevezhető túlzásnak, ha egy egész falat beborítunk vele.

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg, hogy bármekkora is a helyiség, a rendetlenség és a rengeteg, felesleges holmi zsúfolttá teszi, tehát egy kicsi fürdőszobában alapvető, hogy minél nagyobb rendnek kell uralkodnia, és amit csak lehet, szekrényajtók mögé kell rejteni – ami pedig felesleges ott, azt el kell helyezni máshol.

Amennyiben építkezik, vagy szeretné felújíttatni az otthonát, és segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a munkálatokat a belsőépítészeti tervezéstől a generálkivitelezésen át egészen a lakberendezésig! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!