A fürdőszoba berendezése
21
ápr

Aranyszabályok a fürdőszoba berendezéséhez

fürdőszoba berendezése ugyanolyan fontos – sőt, talán még fontosabb is -, mint a többi helyiségé, hiszen ez a feltöltődés helyszíne.

fürdőszoba kialakításakor az elsődleges szempont a használhatóság, a stílus csak utána következik, hiszen mindenki a maga ízlésére formálja a környezetét, így a fürdőszobáját is. Fontos azonban betartani néhány aranyszabályt, hogy stílustól függetlenül is tökéletesen alkalmas lehessen a helyiség arra, amire használjuk: megtisztulásra és relaxálásra.

Fontos a szellős kialakítás!

A zsúfoltság semmilyen térnek sem tesz jót, a fürdőszobának – ami nem feltétlenül a méretéről ismeretes – pedig végképp nem. A lakberendezés egyik alapszabálya, hogy nem csak a tér nagysága, de a térérzet is legyen tágas, ezt pedig egy sötét színekkel, illetve rengeteg berendezési elemmel agyon lehet nyomni. Ha kicsi a helyiség, inkább kombináljuk a funkciókat, és igyekezzünk minél világosabb környezetet teremteni.

Fontos a fény!

A megfelelő világítás szintén minden helyiségben fontos, egy ablaktalan fürdőszobában pedig egyenesen elengedhetetlen. Érdemes a központi világítás mellé kiegészítő megvilágítást is használni például a tükör körül, de a hangulatfényeket sem szabad egyből elvetni. Ha pedig ablak is van a fürdőszobában, akkor mindenképp engedjük be a természetes fényt!

Tárolás!

fürdőszoba berendezése nem csak szaniterekből áll; ha van hely, ha nincs, tárolóhelyekre mindenképp szükség van! Szerencsére akadnak okos megoldások, mint például a tükör mögé rejtett szekrény, ám ez nem feltétlenül elég; a polcok, fali szekrények és más tárolók használatával elejét vehetjük a rendetlenség kialakulásának.

Adjunk a helyiségnek karaktert!

Egy karakteres berendezési elem egyedi hangulatot kölcsönöz minden helyiségnek, épp ezért érdemes egyet a fürdőszobában is elhelyezni: egy antik keretbe foglalt tükör, egy csillár, vagy épp egy kép a falon bőven elegendő, és képes személyiséggel felruházni a helyiséget.

Amennyiben szeretné felújíttatni az otthonát, és ehhez teljes körű segítségre lenne szüksége, bízza ránk a munkálatokat a tervezéstől a kivitelezésen át egészen a lakberendezésig, de akár kizárólag lakberendezési tanácsadásért is érdemes bennünket választania! Forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!