lakberendezés
18
febr

Így lehet egész évben napfényes az otthonunk

lakberendezés nem csak élhető otthont képes varázsolni egy lakásból, de a hangulatunkra is hatással lehet, ha odafigyelünk a részletekre.

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor február végén már alig várjuk, hogy a hosszan tartó, téli szürkeség után végre színessé és napfényessé változzon a világ. A szezonális depresszió egy valóban létező jelenség, és sokak élik át minden egyes évben, ám a hatásai tompíthatóak, hiszen a lakásunkban kialakíthatunk olyan hangulatot, ami egész évben napfényes érzetet kelt, és ehhez csupán néhány lakberendezési tanácsot kell megfogadnunk.

A legfontosabb persze ebben az esetben is a tervezés, ám a napfényes hangulat mindenkinek mást jelent – legalábbis részben -, ezért az első lépés, hogy összegezzük, mi az, amit a nyárhoz és a napfényhez társítunk, mi ébreszt bennünk napfényes emlékeket – a lakberendezés csak ez után jöhet. Vannak, akik számára a tengerpart, vannak, akiknek a rengeteg zöld növény, és vannak, akik bizonyos élmények hatására érzik magukat a nyárban; ezeket kell megragadni és egymással kombinálni.

lakberendezés ebben az esetben a lakás színpalettájára koncentrál, azaz olyan színekkel kell feldobni az otthont, ami a nyárra emlékeztet bennünket. Vannak, akik az élénk, és vannak, akik a pasztell színeket választják, de természetesen olyanok is, akik a fehéret tartják a nyárhoz leginkább passzoló színnek; mindig az egyéni ízlés a döntő. Ezen túl azonban a dekorációnak és a stílusnak is passzolnia kell a nyárias hangulathoz.

A nyár a természet ideje, ennek szellemében pedig érdemes olyan tárgyakat választani a növények mellé, amelyek természetes anyagokból készülnek, például lenvászonból, fából, de a fonott kosarak is remek hangulatot adnak. Ha viszont úgy érezzük, hogy ez már meghaladja a tudásunkat, érdemes lehet részt venni egy lakberendezési tanácsadáson.

Amennyiben szeretné felújíttatni az otthonát, és segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a munkálatokat a tervezéstől a kivitelezésen át egészen a lakberendezésig! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!