Ünnepi kényeztetés, meghitt környezet otthonunkban
31
jan

Ünnepi kényeztetés, meghitt környezet otthonunkban

Az egész évi rohanás, hajsza után itt az idő, hogy végre magunkra is odafigyeljünk egy kicsit! Ezen a héten a luxuspihenés kellékeit, otthonunk kényeztető megoldásait járjuk körül egy szép, ünnepi összeállításban – hogy majd jövőre a mi otthonunk enteriőr megoldásaiban is a meghitt kényeztetésé és a kényelemé legyen a főszerep…

Luxuspihenést minden hazai otthonba! – szól ezúttal az idei adventi cikkünk mottója. Elvégre ki ne örülne egy kis ünnepi kényeztetésnek, pihenésnek, egy álomszép fürdőkádban, vagy egy modern-romantikus hálószobában.

Nézzük, mivel tehetjük – majd a jövőben – még meghittebbé az Ünnepeket, és az Újévi pihenést majd a hétköznapokban is!

1. Tervezzünk be látványkandallót, vagy építtessünk egy igazit!

A híresen boldog dánoktól tanulva, a téli zord, borús, és már idejekorán sötét nappalokat szelídítsük meg, tegyük meghitté meleg fényekkel, hangulatos parázzsal! Náluk ugye sohasem ég csupán egyetlen gyertya, szinte milliót gyújtanak meg egyszerre – mely így valóban nagyon látványos és meghitt, barátságos, meleg hangulatot teremt a sötét szobában. A valódi tűz élménye ugyanis tényleg képes megnyugtatni a testet és az elmét.
Nem véletlen olyan népszerű manapság a kandalló, vagy a kályha – modern változatokban is – mely a fűtés, melegítés funkcióján túl, mint hangulati elem, gyönyörű látvány is fontos szerepet játszik otthonunkban.
Ha valódi kandallót építtetni nem is tudunk – mert a kéményépítési lehetőségei vagy a hatósági engedélyek közbeszólnak – akkor egy hangulatos modern bioetanol kandalló, vagy egy luxus stílusban megálmodott látványkandalló, természetes burkolattal éppúgy meghozza a meghitt, idilli hangulatunkat, és ellazít majd a stresszes napok után.

A teret egyszerre uraló, és elválasztó minimál stílusú fém kandalló gázfűtéssel egyszerre modern és meghitt
A teret egyszerre uraló, és elválasztó minimál stílusú fém kandalló gázfűtéssel egyszerre modern és meghitt
Fotó: HOMEINFO / Pearl Bath által tervezett luxushálószoba

2. Ölelő, pihe-puha anyagok, textúrák

A kényelem, a kellemes, barátságos légkör alfája és ómegája lehet a pihe-puha textúrák, a finom, meleg tapintású anyagok alkalmazása a belső térben. Legyen sok, piha, ölelő bolyhos párnánk! Itt a kevesebb több elve nem érvényesül: minél több, annál jobb! Akár különböző anyagokat, textúrákat is összeválogathatunk. Lehet egy-két selymes valódi bárányszőrménk a padlón, puha plüss vagy bársonyfotelek a nappaliban, de talán a legfontosabbak a meleg takarók és egy bolyhos, vastag, pihe-puha szőnyeg, amire jól esik leülni, elnyújtózni akár egyedül is egy jó könyvvel, akár majd a családi vagy baráti társas-party alkalmával…

Ölelő, pihe-puha anyagok, textúrák
Ölelő, pihe-puha anyagok, textúrák
Fotó: Aliexpress

3. Merüljünk el a habokban, egy fenséges térben álló álomkádban!

Mindig is arról álmodtál, hogy a romantikus filmekben látott luxus kádak egyikében merülsz majd el a forró habok között? Akkor itt az idő a saját otthonotokba varázsolni a luxusfürdő élményt: ehhez egy fenséges térben álló kád, és a hozzá illő hangulatvilágítás dukál. Ma már számtalan anyagban, formavilágban, sőt színben is válogathatunk a mesés kádak közül. A klasszikus, időtlen eleganciát képviselő lábas kádtól kezdve az egészen modern, tojás vagy ellipszis formájú, öntött márvány, neoromantikus drágakő, vas lábakon álló műmárvány, valamint az igazi luxus felsőfokon: az aranyozott öntöttvas, kifinomult díszítéssel. Válasszunk az enteriőr stílusához és persze saját igényeinkhez, személyiségünkhöz illőt!

Egy gyönyörű álomkádban való hangulatfényes fürdő mindig meghitt hangulatba hoz bennünket
Egy gyönyörű álomkádban való hangulatfényes fürdő mindig meghitt hangulatba hoz bennünket
Fotó: colore.hu

4. Meghitt félhomály, hangulatfények? Legyen egész évben meghitt és barátságos valamennyi helyiség!

A meghitt félhomály kandalló nélkül is elérhető – gyertyákkal, mécsesekkel, és persze a hangulatos, meleg, ráadásul környezetbarát LED-es megoldásokkal. Modern LED mécsesek és égősorok ma már szinte bárki számára elérhetők, ám ha egész évben szeretnénk élvezni a meghitt meleg fényeket, akkor új otthonunk belsőépítészeti tervezésekor gondolkodjunk rejtett, süllyesztett világítási megoldásokban. Ez különösen a hálószobában, de a nappaliban is nagyon jó megoldás, amikor a központi lámpát leoltjuk, és a meghitt együttlétet, beszélgetéshez a tökéletes hangulatfény mindössze egyetlen gombnyomásra elérhetővé válik.

Rejtett mennyezeti világításhoz érdemes már a belsőépítészeti munkák legelején, a tervezésnél kérni a szakemberek segítségét!
Rejtett mennyezeti világításhoz érdemes már a belsőépítészeti munkák legelején,
a tervezésnél kérni a szakemberek segítségét!
Fotó: Nataros

5.     Egy barátságos kis kuckó, azaz a hyggekrog

A dánok mesterei a meghittségteremtésnek, épp ezért a hangulatos fények mellett kitalálták azt a bájos, meghitt kis kuckót, a magányos kikapcsolódásokhoz amit hyggekrog-nak, azaz hyggekuckónak neveztek el.

Ez egyáltalában nem hasonlít a mi tipikus nappalijainkra: a szoba közepén elhelyezett TV és az elé vagy köré rendezett kanapék, fotelek csoportjára akár egy hangulatos állólámpával vagy LED-világításokkal meghittebbé téve.

Egy barátságos kis kuckó, azaz a hyggekrog
Egy barátságos kis kuckó, azaz a hyggekrog
Fotó: Anrodiszlec.hu

A hyggelig időtöltés a dán kultúrában bújós, meghitt, csendes kis kuckó, egy aprócska tér pihe-puha anyagokkal, gyertyákkal, és persze az elmaradhatatlan forró itallal és némi „bűnös” harapnivalóval mellé. Ehhez pedig mind a dizájn, mind a funkció sóvárog a puha takarókért, egy kis asztalkáért, egy kényelmes fotelért, és egy szép kerámia készletért – ami akár egy szép ajándék is lehet a fa alatt.

Bájos kis kuckónkban feltöltekezhetünk akár egyedül is egy jó könyv, egy finom forró tea vagy kakaó, és egy kis sütemény, csokoládé társaságában. Élvezzük hát a saját magunk társaságát, a magunkkal meghitten eltöltött időt.

Amikor az ünnepek már régen messze járnak, ám a nyaralás még nagyon is távol – akkor keressük a mindennapi örömöket, akár az otthonunkon meghittségében is
Amikor az ünnepek már régen messze járnak, ám a nyaralás még nagyon is távol – akkor keressük a mindennapi örömöket, akár az otthonunkon meghittségében is
Fotó: A Little Style Wonder

Szeretnél Te is személyre szóló, igazi feltöltődést szolgáló, kényeztető otthont, egyedi megoldásokat?

Akkor fordulj hozzánk bizalommal:

A Yellow Group kreatív csapata segít megtalálni mindenkihez az egyedi, személyre szabott igényeket, megoldásokat – mint a büdzsé, mind az egyéni stílus és életvitel szempontjából!