08
nov

Meghitt, légies vagy extravagáns? 5+1 fürdőszobatrend 2021-ben

Otthonunk korábban még mellőzött, funkcionális helyisége mára már szinte önálló, wellness térré nőtte ki magát. Egyre gyakrabban találkozhatunk szoba-szerű fürdőszobákkal, SPA-élményt nyújtó házi wellness megoldásokkal. Ez nem is csoda: testünk-lelkünk egyaránt vágyik a pihenésre, jólétre, amihez a négy fal közé szorulva leginkább a fürdőszobában tudjuk megteremteni a relaxáció, az én-idő, a kellemes kikapcsolódás feltételeit. Nézzük, hogyan válhat igazán szabaddá lelkünk is a fürdőszobában!

Míg a hálószoba ideális kialakításához már-már tudjuk a receptet: a meghitt, nyugtató színek és fények, a kellemes, természetes, puha anyagok, a funkcionális és letisztult bútorok amellett, hogy pihentetően hatnak ránk, kényelmünket is legalább ennyire szolgálják.
A hálószoba mellett – otthonunk másik, legalább ilyen fontos intim tere a fürdőszoba.

Nézzük, mitől lesz igazán pihentető, kellemes, mondhatni lélekmelegítő itt az enteriőr?

Ezúttal a meghitt, szobahatású fürdő terek megoldásait mutatjuk!

1. Fókuszban a kényelem

A 2020-as év igencsak fárasztó és lélekölő volt, de még az idei sem sokkal könnyebb. Ha még azóta nem sikerült helyrerázódnunk lelkileg a sokkhatásból, akkor mindenképpen érdemes kényelmesebbé, kellemesebbé tennünk életünk tereit. Alkalmazhatunk távirányítással működtethető okos eszközöket, melyeket akár a kádból vagy a toilettről is üzemeltethetünk. Beszerezhetünk mobil kisbútorokat is, gurulós tárolókat, könnyedén levehető fali polcokat, melyekkel bárhol és bármikor kéznél lehetnek szükséges és fontos tárgyaink. Tegyünk be több fényt – ne csak a nappaliba, de a fürdőszobába is – például a kád mellé, hogy kedvünkre olvasgathassunk, vagy a tükörbe beépítve, hogy annyival is kevesebb plusz tárgyunk legyen.

Ugyan az okos eszközök még nem terjedtek el teljes egészében a hazai piacon, ám az intelligens, LED-es tükrök (beépített kozmetikai tükörrel), vagy a vezérelhető világítási rendszerek már itthon is elérhetők
Ugyan az okos eszközök még nem terjedtek el teljes egészében a hazai piacon, ám az intelligens, LED-es tükrök (beépített kozmetikai tükörrel), vagy a vezérelhető világítási rendszerek már itthon is elérhetők
Fotó: Artforma

2. Fokozzuk a szobahatást!

Ha alacsony cseppfalat – vagy bármilyen más vízálló felületet – választunk a mosdórész köré, vagy lambériával, festett fallal, esetleg pára álló vinyl tapétával díszítjük a fröcskölő víznek kevésbé kitett felületeket, ezzel is sokkal otthonosabbá válhat a fürdő tér. Ha vannak ablakaink, akkor akár szobanövényekkel is dekorálhatunk itt is, ahogy bátran használhatunk többféle burkolatot is a különböző fal felületekre, elválasztva az egyes funkciókat egymástól. Ezzel ugyanakkor a hangulatot is fokozhatjuk, hiszen így a vizes helyiségeink is könnyedén belesimulhatnak a lakás egészének hangulatába, ahelyett, hogy egy külön világot képeznének.

Fokozzuk a szobahatást a fürdőben
Fokozzuk a szobahatást a fürdőben!
Fotó: Arielle Giusto

3. Személyre szabott árnyalatok kavalkádja: tört színek, meleg fémek, matt feketék

Az eddigi minimál trend abszolút semleges, neutrális tónusait kezdik egyre inkább felváltani az erőteljes színek. A meghitt pihenéshez – ahogy a hálóban úgy a fürdőben is – ne az élénk, hanem inkább a tört, fáradt árnyalatok közül válasszunk, mint a mély olívák, dzsungelzöldek, a tengerészkék, az okkerek, vagy a fáradtabb bordók, padlizsán tónusok.

Tört színek, meleg fémek, matt feketék a fürdőben
Személyre szabott árnyalatok kavalkádja: tört színek, meleg fémek, matt feketék
Fotó: Rock My Style

Ki-ki kedve és egyéni vármérséklete szerint színezhet egy-egy falat, falrészt, bútort kiegészítőt vagy textíliát.

Dögös fekete szaniterek és kiegészítők a fürdőszobában
Dögös fekete szaniterek és kiegészítők a fürdőszobában
Fotó: MEXEN Rumba

A matt fekete szaniterek, csapok, bútorlábak, vagy egyéb kiegészítők is nagyon divatosak most, ahogy az eddig megszokott króm csapok helyett is választhatunk meleg arany, bronz, vörös – vagy sárgaréz tónusú csaptelepeket, zuhanyszettet és egyéb fémeket.

A különböző szokatlan anyagokból, egyedi színárnyalatokban készült mosdók, pultok, zuhanytálcák illetve kádak szépen öltöztetik a fürdő enteriőrt
A különböző, eddig talán szokatlan anyagokból, egyedi színárnyalatokban készült mosdók, pultok, zuhanytálcák illetve kádak is egyre népszerűbbek, nem véletlenül: szépen öltöztetik a fürdő enteriőrt.
Fotó: Meraki / Virta

4. Járható zuhanyzók

Az új típusú, „walk-in” belépős zuhanyzók lassan átveszik a zuhanykabinok helyét – már ahol van elegendő tér a kialakításukhoz. A belépős kabinok magasabb fokú kényelmet, akadálymentes közlekedést, és mindenekelőtt légiesen letisztult tereket adnak számunkra. Természetesen a profi szakember, a jól kialakított vízelvezetés és a vízszigetelés fontossága elengedhetetlen…

Az új típusú, „walk-in” belépős zuhanyzók lassan átveszik a zuhanykabinok helyét
Az új típusú, „walk-in” belépős zuhanyzók lassan átveszik a zuhanykabinok helyét
Fotó: Ravak

5. Szabadabban és egyszerűbben: Csempe és fuga nélkül?

Noha még mindig erőteljesen tartja magát a csempe és járólap megléte a vizes blokkok tereiben, kizárólagossága már-már kezd feloldódni. Ha szívesen kipróbálnánk mi is valami újat, akkor izgalmas lehet kicsit elkalandoznunk, elvesznünk a további anyagok széles palettájában.

Csempe és fuga nélküli fürdőszoba
Szabadabban és egyszerűbben: Csempe és fuga nélkül?
Fotó: Decocentrum

A szakszerűen kezelt fa burkolatok, a víz- és pára álló festékek, tapéták, a kifejezetten fürdőszoba terekbe kifejlesztett melegburkolatok, pihe-puha szőnyegek, laminált illetve vinyl anyagok, egyöntetű felületet alkotó műgyanta segítségével mind egyedi fürdő enteriőrt varázsolhatunk magunknak, ahol a fuga mentesség már csak hab lehet a tortán.

Nem csak a burkolatok, a bútorok anyaga, kialakítása is lehet egyedi és szokatlan: az olaszok, mint a dizájn nagymesterei ebben is élen járnak
Nem csak a burkolatok, a bútorok anyaga, kialakítása is lehet egyedi és szokatlan: az olaszok, mint a dizájn nagymesterei ebben is élen járnak
Fotó: Cookroom

5+1. És egy kis extra: plusz funkciók a fürdőszobánkban, egyedi igényeink szerint

Ha van elegendő helyünk a fürdőszobába, akkor akár olyan plusz funkciókat is betervezhetünk, mint egy szépségsarok pipere asztallal, székkel, és minihűtővel a természetes alapanyagú kozmetikumaink, esetleg néhány frissítő számára. Vagy betervezhetünk egy pihenősarkot is egy fotellel, lámpával, kisasztallal – ha a párunk vagy a nővérünk szívesen élvezné a társaságunkat és beszélgetne velünk addig is, ameddig mi szépülünk vagy fordítva.

Plusz funkciók a fürdőszobánkban, egyedi igényeink szerint
Plusz funkciók a fürdőszobánkban, egyedi igényeink szerint
Fotó: HOMEINFO

Szeretnél új, modern fürdőszobát, vagy egyáltalán új enteriőr tippeket, terveket és megvalósítást otthonotokba?

Akkor fordulj hozzánk bizalommal:
A Yellow Group kreatív csapata segít megtalálni a hozzátok és otthonotok jellegéhez, adottságaihoz leginkább illő stílust, berendezést, látványvilágot!