hálószoba
04
okt

Az ideális hálószoba titkai

Egy hálószoba első sorban a pihenés helyszíne, de többnyire más funkciókat is ellát – az alábbiakból kiderül, mire kell figyelni a berendezése során.

Az ideális hálószoba mindenkinek mást jelent, hiszen mindenkinek mások az igényei, elképzelései és elvárásai. Fontos azonban, hogy lakberendezési szempontból figyelembe vegyünk néhány szempontot, mert csak így érhető el az az összhang és harmónia, ami által a hálószoba betöltheti a neki szánt szerepet.

hálószoba mérete a legtöbbször adott, ám, ha van lehetőség annak meghatározására – például építkezés előtt -, az kitágítja a lehetőségeket. Sokan a hálószobában helyezik el a gardróbszekrényt, illetve más, ruhák tárolására szolgáló berendezési elemeket is, ám fontos, hogy ezek ne nyomják agyon a teret. Annak ellenére, hogy sokan a kuckós jellegű hálószobát szeretik, lényeges, hogy a közlekedést ne akadályozza semmi, tehát egy adott méretű hálószobánál alaposan meg kell fontolni a kiegészítő bútorok méretét, és eszerint vásárolni.

Nem szabad elfeledkezni a nyugalomról és a csendről sem, hiszen csak így biztosítható a pihentető alvás. Ha nem oldható meg, hogy a szoba távol essen a folyosóktól, akkor érdemes akár hangszigeteléssel is ellátni a falakat – napjainkban már számos esztétikus lehetőség is létezik erre a problémára. Ezen túl fontos lakberendezési kérdés a színek megválasztása is; mivel elsősorban a pihentető alvást kell szolgálnia, a hálószobát érdemes nem harsány színekkel dekorálni, a falak festése pedig inkább valamilyen semlegesebb szín legyen, bár ebbe természetesen a tulajdonos ízlésének is van beleszólása.

A legutolsó szempont a fények kérdése: mindenképp több fényforrásra lesz szükség, és érdemes változtatható fényerejű központi világítást beépíttetni, valamint az árnyékolást is szem előtt kell tartani, hiszen elengedhetetlen a privát szféra megteremtéséhez.

Ha szeretné felújítani az otthonát, és ehhez segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a munkálatokat a tervezéstől a kivitelezésen át egészen a lakberendezésig! Forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!