műkő burkolat
15
szept

Műkő burkolatok: mire használhatjuk ezeket?

műkő burkolatok a feltalálásuktól kezdve népszerűek különféle területeken, azonban a lakberendezésben csak az utóbbi évtizedekben kezdtek elterjedni.

A műkő tulajdonképpen cement és különféle szemcsés anyagok keveréke, amelyet öntéskor, vagy utólag a kívánt formára alakítanak, és nem csupán építőkőként, de akár burkolatként is alkalmazható. A műkő burkolatokat korábban kerítésekhez és lábazatokhoz használták, de sírkő és különféle dísztárgyak is készültek ebből az anyagból, maga a műkő azonban építkezésre, sőt, ipari felhasználásra is alkalmas, napjainkban pedig beltéri díszburkolat készítésére is használatos.

műkő burkolat eleinte olyan helyeken bukkant fel, mint például szállodák, irodaházak, vagy más középületek, azonban dekoratív, különleges megjelenése okán hamar utat talált a lakberendezésbe is. A fürdőszobai felhasználás mondhatni magától értetődik, hiszen a műkő burkolat kiválóan ellenáll a víznek, bár a tisztítása valamivel nehézkesebb, mint a csempéké, de a nappalikban, konyhákban és akár a hálószobákban is elképzelhető. Mivel a műkő burkolat anyagában színezett, ezért a kopásállóság az esetében nem mérvadó tényező, de természetesen erre a tulajdonságra nem is nagyon van szüksége.

műkő burkolat kiválóan illeszkedik számos lakberendezési stílushoz, bár akadnak természetesen kivételek is. Mivel a műkő többféle formában is elkészíthető – és persze készítik is -, akár a rusztikus, akár a modernebb stílusok esetében is felhasználható, de fontos a „kevesebb több” irányelv betartása. A modern, minimalista irányzatok esetében érdemes a szabályosabb formájú műkő burkolatokat választani, de a klasszikusabb vonulatnál jobb, ha valamilyen más burkolatot választunk.

Ha szeretné felújíttatni az otthonát, és szakértő segítségre lenne szüksége minden egyes részfeladathoz, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a munkálatokat a tervezéstől a kivitelezésen át egészen a lakberendezésig! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!