Lakótér kialakítása a pincében
16
júl

Lakótér kialakítása a pincében

Lakótér kialakítása a pincében is lehetséges, méghozzá kompromisszumok nélkül!

szuterén lakásokra sokan tekintenek olyan lakótérként, amit csak a szükség hozott létre, és amelyek éppen emiatt nem is számítanak teljes értékű lakásoknak. Tény, hogy a pince alapvetően tárolási célokat szolgál, ám könnyedén kialakítható belőle egy olyan lakótér, ami az ablakok méretét leszámítva minden tekintetben tökéletesen megegyezik egy felsőbb emeleten elhelyezkedő lakással.

Mindez csak megfelelő anyagok, burkolatok, valamint lakberendezés kérdése, bár tény, hogy szigetelés szempontjából gondosabban kell eljárni. A pincék egyik legjellemzőbb tulajdonsága a nedvesedés, ennek eltüntetése pedig alapvető fontosságú a lakótér kialakítása előtt. Attól függően, hogy milyen jellegű a vizesedés, többféle technológia is rendelkezésre áll a falak injektálásától kezdve egészen a speciális szellőztető rendszerekig, ám, ha ezt sikerült megoldani, már gyerekjáték a szuterén lakótér kialakítása.

Elsőként a funkcióját kell meghatározni, figyelembe véve azt, hogy egy szuterén lakásba mindenképp kevesebb természetes fény jut be, mint a feljebb elhelyezkedő lakótérbe. A legtöbb esetben vagy a szórakozásra, vagy a munkára használatos szobákat alakítanak ki a pincében, de a vendégszoba is gyakori, amihez természetesen fürdőszoba is tartozik. A tervezést követően megkezdődhet a kivitelezés, majd jöhet maga a lakberendezés is.

Fontos, hogy egy szuterén lakásban világos színeket használjunk, hacsak nem moziszobát alakítunk ki. A fehér, vagy ahhoz közel álló színű falak nem csak tágítják a teret, de a világosságát, egyúttal a hangulatát is meghatározzák. Érdemes bútorból is a világosabb színűeket választani, bár néhány karakteresebb darabbal minden lakótér, így a szuterén is feldobható. A legfontosabb azonban a világítás megtervezése, ami gyakorlatilag élhetővé teszi a pincében kialakított lakótereket.

Amennyiben a pincében kialakítható lakótér ötlete önben is felmerült, forduljon hozzánk bizalommal, és bízza ránk a komplett átalakítást! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!