Lakberendezés
21
jún

Gipszkarton a lakásban – válaszfalaktól az álmennyezetekig

Lakberendezés minden stílusban, az elsőtől az utolsó lépésekig, az Ön elképzelései szerint!

lakberendezés és a belsőépítészet szorosan összefonódnak, de míg az előbbi a lakás tényleges berendezéséről és dekorálásáról szól, addig az utóbbi a terek kialakításáról, a helyiségek elrendezéséről, és persze a gépészet mindehhez igazításáról. A nagy, egybefüggő terek ugyan hangulatosak és divatosak, ám nem minden esetben praktikusak; ilyenkor van szükség utólagos válaszfalak beépítésére, amihez többféle technológia is rendelkezésre áll.

A hagyományos, téglából, vagy más építőanyagokból rakott falakon túl napjainkban egyre népszerűbb a gipszkarton használata, ami számos előnyének köszönhető. A gipszkarton válaszfalakat lényegesen gyorsabban, kevesebb munkával és esztétikusabb végeredménnyel lehet felállítani, az anyaguk olcsó, ráadásul könnyedén újrahasznosítható, így minden szempontból megéri a gipszkarton mellett dönteni, ha válaszfalakra van szükség.

Emellett fontos megemlíteni a gipszkartont az álmennyezetek építése kapcsán is, hiszen szintén egyszerű a használata ehhez a feladathoz is, sőt, többféle berendezési elem is létrehozható gipszkartonból, bár ezek még nem túl gyakoriak. Mivel a gipszkarton könnyű, olyan struktúrák is létrehozhatóak a segítségével, amelyek hagyományos falazással nem, vagy csak nagyon nehézkesen. További előny, hogy a gipszkarton mögött könnyedén megoldható a vezetékek és csövek elvezetése is, ezért nem véletlen, hogy ez a technológia kimondottan nagy népszerűségnek örvend a lakberendezők és a belsőépítészek körében.

Ha lakásfelújítást tervez, és szeretné egy szakértő csapatra bízni a teljes folyamatot az elejétől a végéig, válasszon Ön is bennünket! Nem csak a lakberendezést, de a belsőépítészeti munkálatokat is ránk bízhatja, és, ha arra lenne szükség, a gipszkarton válaszfalak elhelyezését is megoldjuk.

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége lakberendezési szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!