eklektikus minimál lakberendezési stílus
11
febr

Az eklektikus minimál lakberendezési stílus

Az eklektikus minimál lakberendezési stílus napjainkban egyre többek számára jelenti a katonás rend és a játékosság egyvelegét.

A minimalizmus meglehetősen régóta van jelen a lakberendezésben, ám önmagában szinte soha nem találkozhatunk vele; mindig valamilyen – többnyire homlokegyenest – más stílussal keveredik, főleg a beköltözés után. Az eklektikus-minimalista stílus a tökéletes kompromisszumot jelenti egy, a minimál lakberendezéshez vonzódó és egy, az otthonosabb, személyes tárgyakkal és különleges bútordarabokkal megtöltött otthont kedvelő ember között.

Az eklektika a szabályok módszeres megszegéséről szól, és ezt sokan összekeverik a stílustalan káosszal, azonban érdemes figyelembe venni azt, hogy egy eklektikus otthonban minden passzol mindenhez, ami körülötte van, és rímel az egész lakásra – így kerülhet egymás mellé egy zöld bársonykanapé, egy réz-üveg dohányzóasztal és egy bőrfotel egy rózsaszín szőnyegen. Látszólag nem illenek össze, azonban mégis hihetetlenül otthonos tud lenni egy ilyen összeállítás.

A minimál lakberendezés ezzel szemben szigorú szabályokat követ: a letisztultság, a lehető legkevesebb dísztárgy, az egy-két szín árnyalatait felhasználó berendezés mind a lehető legtökéletesebb egyszerűséget hivatott megjeleníteni. Egy valóban minimalista enteriőrben semmi sincs szem előtt, csak a formák és árnyalatok, illetve a fény és az árnyékok adják a tér dinamizmusát.

Az eklektikus minimál lakberendezés esetében a minimál a hátteret adja az eklektika minél szélesebb körű kibontakozásához. Az eklektikára jellemző, tágas terek a minimalista lakberendezési stílushoz is közel állnak, így megvan a kapcsolódási pont – a lényeget azonban az előbbi szolgáltatja. A minimalista, egy-két színnel operáló háttér, amely inkább semleges, tökéletes színpadot biztosít az eklektikus berendezési tárgyak számára.

Amennyiben szeretné a legmodernebb trendek szerint átalakíttatni az otthonát, és a teljes ingatlan minden munkafolyamatát egy szakértő csapatra bízná, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén – akár az eklektikus minimál lakberendezési stílus esetében is!