01
szept

Világítás a lakásban: mik a legfontosabb tudnivalók?

Az emberek többsége nem is gondolná, hogy a világítás mennyire befolyásolja az ingatlanok belső tereinek kinézetét, hangulatát. Egy átgondolt, jól megtervezett koncepcióval csodálatos végeredményt lehet létrehozni, ezért felújításkor, építkezéskor érdemes erre is időt, energiát fordítani. Ahhoz, hogy el lehessen kezdeni könnyedén a tervezést, érdemes bizonyos tényezőkkel, szempontokkal tisztában lenni. Amennyiben Ön is szeretne hasznos információkat megtudni a világításról, most itt a lehetőség, hogy tájékozódjon erről!

Az első és legfontosabb, hogy a direkt és az indirekt fényforrások megfelelő helyre kerüljenek az ingatlanon belül. Direkt fényforrásra például a dolgozószobában a munkához, konyhában a főzéshez vagy pedig az olvasósarok kialakításakor van szükség. Fontos, hogy a fényforrás ne legyen túlságosan erőteljes, mert a vakító fények nagy mértékben gátolják az embereket a tevékenységeikben. Hálószobában pedig mindenképp lágyabb, szórt fényre lesz szükség, vagyis indirekt fényforrásra. A világítás tervezésekor ezen kívül érdemes azt is tudni, hogy manapság milyen lámpatestek érhetők el. A LED világítás óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül, hiszen energiatakarékos megoldást biztosít. Felhasználásának kizárólag a fantázia szabhat határt. Létezik szalagos változat belőle, amit szívesen alkalmaznak az emberek hangulatvilágításként is.

lámpatestek telepítésekor érdemes figyelembe venni a falak, bútorok színét is. Ha sötét árnyalatúak, mindenképp több fényforrásra lesz szükség, mert ellenkező esetben nyomasztó, komor hangulatúak lesznek a helyiségek. Világos falaknál értelemszerűen ilyen megoldásokkal nem kell számolni.

Ha nincs ideje felújításkor, építéskor a világítás tervezéssel foglalkozni, vagy tanácstalan, és ötletekre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Segítünk a legjobbat kihozni az ingatlanból, ennek köszönhetően otthona harmonikus és barátságos lesz. Weboldalunkon több korábbi referenciánkat is megtekintheti. A szolgáltatás igénybevételéért keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!