A bent az új kint
29
jún

Feltöltődés az otthonunkban – a „bent” lett az új „kint”!

Napjainkban az otthon eltöltött idő szerepe felértékelődött, így nem csoda, ha egyre többen keressük azokat a megoldásokat, újító-frissítő lehetőségeket, melyekkel otthonunk még inkább meghitté, hangulatossá, szerethetővé válik. Ha pedig az évszakhoz is igyekszünk igazítani újító megoldásainkat, akkor igazán aktuális, friss feltöltődést élhetünk meg a négy fal között is. Ehhez adunk most néhány üdítő tippet…

Különösen most, a tavaszi zsongás idején vágyunk egyre inkább ki a természetbe. Ha van kertünk, teraszunk, vagy közel van az otthonunk egy kisebb erdőhöz, réthez, parkokhoz, akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Ám ha mindez nem adatott meg számunkra, és az otthoni karantén alatt is vágyunk a zöld frissítő természetre, akkor hozzuk be azt a négy fal közé! Elvégre sosem volt még olyan fontos, hogy otthonossá, feltöltővé varázsoljuk lakásunkat, mint a mostani helyzetben. De miként járjunk el, ha egy kis tavaszi felfrissülést szeretnénk? Mutatjuk…

1. Nagyvárosi oázis

Városi lakásunkban, urbánus enteriőrben is bátran hozhatjuk a dzsungel hangulatot, életérzést! Ehhez nincs is másra szükségünk, mint néhány dekoratív kaspóra, virágládára, tartókra – melyeket, ha lehet, természetes anyagból válogassunk össze. A natúr fa, a sizal, gyékény, vagy bambusz kiegészítők, kisbútorok a természet hangulatát, és otthonos melegségét hozzák be a lakásba. Majd ezekbe természetesen válogassunk össze szép szobanövényeket, melyek a szoba levegőjére, a lakás páratartalmára is pozitív hatással vannak. Nagyobb virágládáinkba, kaspóinkba ültessünk egzotikus növényeket, pálmaféléket, árnyékolóként pedig jó megoldás lehet a lenvászon függöny vagy a bambusz roló.

Világos színekkel, natúr, természetes anyagokkal, kényelmes bútorokkal és persze sok zöld növénnyel még a legapróbb lakás, terasz is wellness-oázissá válhat!
Világos színekkel, natúr, természetes anyagokkal, kényelmes bútorokkal és persze sok zöld növénnyel még a legapróbb lakás, terasz is wellness-oázissá válhat!
Fotó: Robb Report Thailand

2. Mediterrán életérzés – akár a panelban is!

Ha már a nyár ízeit, illatait szeretnénk élvezni az otthonunkban, akkor ehhez is most érdemes megtennünk a szükséges előkészületeket. A napsütés és vízpartok szerelmesei otthonukban is élvezhetik a levendula illatát, az olíva ízét és kellemes, neutrális színvilágát. A hűs kőpadló, a terrakotta cserépedények, a natúr vászon anyagok egyvelegével könnyedén megidézhetjük a hamisítatlan mediterrán hangulatot otthonunkban és a teraszon. Ha pedig nincs éppen lehetőségünk felújítani a teljes házat, lakást, akkor néhány könnyed, fémlábú szék, asztal beszerzésével, kovácsoltvas kiegészítőkkel, mediterrán, tört vagy világos színekkel valamint természetes anyagokkal bármikor nyarat csempészhetünk nagyvárosi élettereinkbe is. Ha teraszunkra, erkélyünkre beszerezünk néhány virágládát, ültethetünk levendulát, friss bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot – és már kész is a mediterrán kiskert, melyet az otthoni főzőcske során is bármikor élvezhetünk majd.

Mini étkező, fűszerpolcok, és függőágy? Miért is ne – ha igazán otthonos kényelemre vágyunk az aprócska erkélyen is…
Mini étkező, fűszerpolcok, és függőágy? Miért is ne – ha igazán otthonos kényelemre vágyunk az aprócska erkélyen is…
Fotó: Perfect Home Ideas

3. Egy kis tavaszi romantika – bárhol, bármikor

Könnyedén megteremthetjük otthonunkban is a tavaszi, kora nyári hangulatot színes, virágmintás textilekkel. Aki kedveli a bájos, vidéki hangulatú angol stílust, mely már-már némi vintázs hangulatot is kölcsönöz az enteriőrnek, ők akár többféle, különböző rózsa mintát, kisebb-nagyobb virágmintákat is bátran társíthatnak egymással. Ez a stílus akkor is jó, ha épp most nincs pénzünk komolyabb felújításba kezdeni: hiszen nem kívánja meg az új bútorokat, a dúsan leomló abrosz jótékonyan eltakarja a kissé kopottas széklábakat, asztal sarkakat…
Ha van kertünk, teraszunk, akkor egy vászon függőággyal, néhány díszpárnával tehetjük igazán tökéletessé a kerti pihenést…

Erkély nélkül a nappaliban is lehet tavaszi hangulat
KÉP: 01
Terasz, erkély hiányában is élvezhetjük a friss tavaszi hangulatot: élénk színekkel, izgalmas mintákkal, légies üvegfelületekkel, virágcsokrokkal, elhúzott függönyökkel szintúgy behozhatjuk a tavaszt, és a nyarat a nappalinkba!
Fotó: Kelling Design

4. Kis helyen is kényelmesen

Ha csupán egész kicsiny hely áll rendelkezésünkre az erkélyen, akkor sem kell lemondanunk a kinti levegő adta felfrissülésről! Gondoljunk arra, hogy így is szerencsések vagyunk, hiszen már a legkisebb erkély is teret, levegőt jelent a számunkra. Néhány helytakarékos, könnyen beszerezhető kiegészítőt, kisbútort akár már online is rendelhetünk, melyet kényelmessé tehetünk egy falra vagy korlátra szerelhető napernyővel, hangulatossá néhány girlanddal, lampionsorral vagy kerti mécsessel.

Még a legkisebb erkély is lehet otthonos!
Még a legkisebb erkély is lehet otthonos! A természetes hatású fa padló, egy kényelmes teraszbútor a föld színeiben. Akár még a kerítést is zöldre festhetjük, ha a nagyvárosban szeretnénk megidézni egy csepp természetet…
Fotó: Speerspace

5. Dekoráljunk, frissítsünk a természet színeivel, anyagaival!

Ha pedig úgy érezzük, van annyi spórolt pénzünk, hogy itt az idő belevágni akár egy nagyobb lakásfelújításba, építkezésbe – akkor rajta! Érdemes úgy megterveztetnünk leendő otthonunkat, hogy az bármikor felfrissülést hozzon, vagy feltöltődést biztosítson számunkra. Válasszuk ehhez a természet színeit, anyagait, textúráit – hiszen ezek bármikor meghitt hangulatot varázsolnak, modern életterekhez is remekül alkalmazkodva, időtlen, hosszú távú megoldásokat hozva élettereinkbe.

A legegyszerűbb hófehér falakat is feldobhatjuk egy sizal szőnyeggel, élő fa bútorokkal, élénkzöld szobanövényekkel
A legegyszerűbb hófehér falakat is feldobhatjuk egy sizal szőnyeggel, élő fa bútorokkal, élénkzöld szobanövényekkel – ugye, máris friss, üde lett az enteriőr?
Fotó: Sanodor Nature Probio

Szeretné profikra bízni otthona megtervezését, újratervezését? A sokoldalú, kreatív, és teljes, komplett szolgáltatást nyújtó Yellow Group csapata a tervezés első ceruzavonásától kezdve a kivitelezés utolsó csavarig! A kiegészítőket, otthona vagy irodája enteriőr stylingját is nyugodtan ránk bízhatja – mi Önnel együtt gondolkodva, az Ön ízlésére szabva megálmodjuk és meg is valósítjuk az igazán feltöltő, inspiráló enteriőrt!