10
jún

Különleges falfelületek a belsőépítészetben

Egy otthont számtalan módon lehet különlegesebbé tenni, és a belsőépítészetben ezeket gyakorlatilag mind alkalmazzuk is. A falfelületek egyedivé alakítása többféleképpen is megoldható, de sok módszert viszonylag ritkán használunk, aminek az ügyfelek oldaláról van egy kikezdhetetlen indoka.

tapéta viszonylag megszokott, ha a falfelületek dekorálásáról esik szó, hiszen könnyen felrakható, látványos, viszonylag olcsó megoldás, ha a többi különlegességgel vetjük össze, bár tény, hogy az utóbbi néhány évtizedben kissé veszített a népszerűségéből. Mostanság azonban újra gyakori, hogy egész lakásokat tapétáznak ki, és szerencsére egyre több az izgalmas minta, szín és textúra, amik egyedivé teszik ezeket az otthonokat.

3D falpanel már sokkal ritkább, ami annak is köszönhető, hogy az ára viszonylag magas. Szerencsére azonban ebből a falburkolatból kevés is elég, hiszen igen hangsúlyos, ezért a legtöbbször maximum egy-egy falra kerül fel, de az is előfordul, hogy csupán egy-egy szobarészletet hangsúlyoznak vele. Ezekben az esetekben viszont az ára bőven a tapétázás költsége alatt marad, és manapság már kifejezetten olcsó 3D falpaneleket is be lehet szerezni, ha a megfelelő helyen keresgélünk, vagy kifogunk egy akciót.

dekorglett szintén viszonylag ritka, hiszen a felhordása komoly szakértelmet igényel, ezért azok, akik a saját kezükkel újítják fel az otthonukat, nem használják. Szakemberek keze alatt azonban rendkívül esztétikus falfelületek hozhatóak létre a segítségével, amik változatossága szinte végtelen.
Ne feledkezzünk meg a fa falburkolatokról sem, mint amilyen a lambéria, de természetesen a fa könnyű alakíthatóságának köszönhetően szintén ezerféle falburkolat valósítható meg a segítségével, és ehhez nem is szükséges az egész falat beburkolni, elegendő csupán néhány díszléc is.

A bejegyzés elején említettük, hogy az ügyfelek általában egy megkerülhetetlen indokot szoktak felhozni a falburkolatok ellen, ez pedig a „megváltoztathatatlanság”. Ez persze ebben a formában nem igaz, hiszen mindent meg lehet változtatni, de tény, hogy egy falburkolatot ritkábban változtatnak meg, mint a festett fal színét, aminek oka a költségekben keresendő. Alaposan meg kell tehát gondolni, hogy burkolatot tetetünk-e a falra, vagy megmaradunk a hagyományosabb festésnél, ám, ha az előbbi mellett döntünk, garantáltan különlegesebb lesz tőle az otthonunk.

Amennyiben belsőépítészeket keres otthona felújítása kapcsán, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!