fa padló- és falburkolatok
12
máj

A melegburkolatok megjelenése a lakberendezésben

Melegburkolatnak a fából készült padló-, illetve falburkolatokat, valamint a különféle szőnyegeket nevezzük, amik évszázadok, sőt, inkább évezredek óta jelen vannak a lakberendezésben, de ide tartoznak a manapság népszerű laminált padlók is.

A fa az egyik legősibb építőanyagunk, és mind a mai napig megtalálható minden háztartásban ilyen vagy olyan formában. A fa padló gyakorlatilag majdnem minden otthon sajátja, bár természetesen sokan részesítik előnyben a hidegburkolatokat is, és nem csak a vizes helyiségekben. Az utóbbi években ugyanennek fordítottja is megfigyelhető, hiszen a fa padló megjelent a fürdőszobákban is, ám nyilvánvaló előnyei mellett ebben az esetben komoly hátrányokkal is számolni kell, így ezt nem tartjuk szerencsésnek, bár tény, hogy rendkívül dekoratív.

fa falburkolatról mindenkinek a hagyományos lambéria jut eszébe, ami évtizedekkel ezelőtt volt jellemző a magyar otthonokra és egyéb épületekre. Jelenleg szinte sehol nem lehet látni, ami valahol érthető, hiszen rég kiment a divatból, ám modern formái ismét feltűntek, és egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert.

fa padló- és falburkolatok kétségbevonhatatlan előnye a természetesség, illetve a meleg, otthonos hangulat megteremtése. Ehhez azonban nagyban hozzájárulnak a szőnyegek is, amelyekkel fokozható ez az érzés, és egyszerűen személyessé tehető bármilyen enteriőr. Szőnyegek tekintetében még nagyobb a választék, mint a fa padlók esetében, és könnyű eltévedni a különféle stílusok között, ráadásul az árak is igencsak különbözőek lehetnek. Érdemes ezzel kapcsolatban szakértőhöz fordulni, ha olyan szőnyegről van szó, amelynek értéke viszonylag magas.

Egy dolgot kell még megemlítenünk: a padlószőnyeget, ami régebben meglehetősen divatosnak számított hazánkban is, manapság azonban sokkal kevesebb háztartásban lelhető fel. Tény, hogy számos hátránnyal rendelkezik, ha egy közös helyiségben fektetjük le, ám egy hálószobában csak az előnyeit tapasztalhatjuk.

Amennyiben szüksége lenne segítségre otthona melegburkolatainak kiválasztásához, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!