Jeges hangulatú, ünnepi enteriőrök
24
febr

Jeges hangulatú, ünnepi enteriőrök

Igazi, télies hangulat, mint a hófödte fenyvesek álomba illő, érintetlen tájai? Otthonunkban számos praktikát alkalmazhatunk, melyekkel romantikus, havas, téli hangulatot varázsolhatunk belső tereinkbe. Nézzünk meg most ezek közül néhányat inspirációképpen!

Az alább látható enteriőrök a tél szépségét hozzák el otthonunkba, melyet leginkább visszafogott színvilággal, letisztult, harmonikus térrendezéssel érhetünk el az egymásba hajló tónusokkal nyugalmat, a visszafogott színvilággal letisztult, finom összhatást láthatunk. Íme, 5 tipp, hogyan is valósíthatjuk meg mindezt magunk is…

A skandináv stílusvilág fehér, halványszürke és pasztell púderes árnyalatai izgalmasan hatnak a modern art deco vonalaival
A skandináv stílusvilág fehér, halványszürke és pasztell púderes árnyalatai izgalmasan hatnak a modern art deco vonalaival – de a klasszikus és rusztikus elemekkel is összehozhatjuk.
Fotó: Life is Color

1. Elegáns és elbűvölő: hófehér nappali enteriőr

A legelegánsabb, leglégiesebb, és kétségkívül a legelbűvölőbb egy hófehér meghitt nappali, melyet a tél puha anyagaival, nemes textúráival, és a fenyvesek zöldjével átitatva álmodtak meg. A matt fenyőfa, és a zöld koszorú jól mutat a szüreti kandalló fölé lógatva, a fehér keretes tükör, a fém díszek, vastag szalagok, hófehér kiegészítők, meghitt fények, gyertyák és szőrmék igazán buja, ünnepi romantikát kölcsönöznek ennek a bájos, vidékies hangulatú szobának.

Elegáns és bájos fehér nappali enteriőr
Elegáns és bájos fehér nappali enteriőr
Fotó: curatedinterior.com

Bájos, meghitt és nagyon finom lett így az összhatás – persze, a kortárs, modern terekbe is hozhatjuk a légies hófehéret – ilyenkor egy műbőr kanapé, egy elegáns műgyanta padló, és némi fekete vagy fa hatású kontraszt segít abban, hogy ne váljon túlzottan lebegőssé, bizonytalanná a tér érzetünk. A téli hangulatot a puha, meleg textilekkel, az itt-ott megcsillanó fényekkel, az elegáns térkompozíciókkal teremthetjük meg.

2. Letisztult, visszafogott harmónia – a jégkék eleganciájával

Tudta, hogy a kék a leginkább nyugalmat árasztó szín? Nem véletlenül választja számos nagy márka is uralkodó brand színének. Tudományos kutatások igazolják, hogy a kék szín képes csökkenteni a vérnyomást, nyugtatni az idegrendszert, így nem véletlenül ajánlja sok lakberendező, belsőépítész hálószobába, ahol a színnek köszönhetően könnyebben álomba is merülhetünk egy-egy nehezebb, fárasztó nap után. Persze, ahhoz hogy a kék – különösen egy kis terű szobában – ne váljon túlságosan sötétté, nyomasztóvá, természetes, meleg fahatású textúrákat is vigyünk be a látványba, és ügyeljünk a helyes színkombinációra – ahogy a megfelelő fényekre, világosításra is! Meleg fényű lámpákkal a hideg színek sem tűnnek majd ridegnek, ha pedig nem áll a rendelkezésünkre elegendő természetes fény, akkor egy-egy fényvisszaverő vázát, egy szép, keretes tükröt az ablak elé állítva csalhatunk picit.

Az acélkék feldobja az egyébként nem túl színes hálószobát
Az acélkék feldobja az egyébként nem túl színes hálószobát, és tökéletes választás, ha meghitt eleganciát teremtenénk.
Fotó: Green and Mustard /Instagram

3. Autentikus ünnepi dekoráció

Akár klasszikus, akár modern, minimál vagy épp extravagáns is az ízlésünk a belső tereket, enteriőr megoldásokat illetően – valamennyi elképzeléshez megtalálhatjuk a megfelelő hangulatot tökéletesen megjelenítő díszítő elemeket.
A téli ünnepek idejére is számtalan színből, dekorációs ötletből, stílusból válogathatunk. A hófehér lágy tónusok arannyal és ezüsttel is remekül társíthatók, ilyenkor légies, üresebb tér érzettel szinte angyali lehet az összhatás. Az autentikus karácsonyi dekorációból persze nem maradhat ki a piros tüzes árnyalata sem, mely a jeges, hűvösen visszafogott kékkel meglepően bájos összhangra talál.

Hideg és tűzforró? A karácsony és a tél pontosan erről szól!
Hideg és tűzforró? A karácsony és a tél pontosan erről szól: jelenítsük hát meg az ennek megfelelő színvilággal is ezt a hangulatot!
Fotó: Lakáskultúra /PicturePress

4. Hűvös tónusok – meleg, simogató kelmék

Egy elegáns, ugyanakkor puhaságot, melegséget sugalló bársonykanapé, néhány meleg, selymesen finom díszpárna, meleg és puha gyapjú szőnyeg vagy takaró tökéletesen illeni fog a téli enteriőr stylingba!
Akár egyedileg válogatjuk össze, az anyagokat, a különböző kelméket, akár a nagyobb áruházak legújabb kollekciói között nézünk szét, a jeges ragyogás, az ezüst, a kék, a fém illetve kerámia textúrái mind az évszakhoz illő, ragyogó szépséget hoznak kortárs, modern otthonunkba. A KIKA idei karácsonyi sorozatának talán egyik legmodernebb kollekciója a Silber – mely a hűvös, letisztult stílus kedvelőit bizonyára rabul ejti majd…

A fagyos téli tájra emlékeztető Silber kollekcióval a Holdat és a nőiességet is behozhatjuk élettereinkbe
A fagyos téli tájra emlékeztető Silber kollekcióval a Holdat és a nőiességet is behozhatjuk élettereinkbe.
Fotó: KIKA

Ha szeretnénk az itt látottakhoz hasonló, szép, harmonikus otthont, enteriőr dizájnt, akkor ne habozzunk segítséget kérni, ha nem vagyunk biztosak ízlésünkben, vagy csak profi és komplex megoldásra vágyunk: a sokoldalú és kreatív Yellow Group csapata a tervezéstől a végső megvalósításig, kivitelezésig mindenben a segítségünkre lehet!