25
szept

Melyek azok az ikonikus bútorok, amik nem mennek ki a lakberendezés trendből?

Vannak olyan bútorok, amik igazán forradalmi újdonságnak számítanak egy irányzatban, majd igen rövid időn belül a feledés homályába merülnek. Rajtuk kívül viszont létezik több olyan berendezés is, amik soha nem mennek ki a lakberendezési trendből, és szinte minden évben visszaköszönnek a bútoráruházak választékában. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy ezek az ikonikus bútorok sokoldalúak és egyszerűek, így könnyedén alkalmazkodnak szinte bármelyik lakberendezési irányzathoz. De pontosan melyek ezek az bútorok, amiknek a népszerűsége hosszú évek óta töretlen a lakberendezésben?

A Noguchi dohányzóasztal az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb ikonikus bútorok közé tartozik. A dohányzóasztalok 1947-ben kerültek a piacra, Herman Millernek köszönhetően. Ezek a letisztult bútorok később rengeteg tervezőt inspiráltak az alkotásban, és a mai napig nagy hatással vannak a bútoriparban tevékenykedő szakemberekre. Több, a Noguchi dohányzóasztalhoz hasonló termék kerül évről-évre a piacra. A Noguchi dohányzóasztalok nélkülözhetetlenek egy modern lakberendezési stílusú ingatlanból, ízléses és nívós darabok.

Az Egg fotelek szintén az ikonikus bútorok táborához tartoznak. Az ülőalkalmatosságokat Arne Jacobsen tervezte 1958-ban, Dániában. Az Egg fotelek egyszerű, mégis látványos bútordarabok, amiket nem csupán magáningatlan lakberendezéséhez használnak fel, hanem irodák berendezéséhez is.

Ikonikus bútorok még az Arco állólámpák. Rengeteg bútoráruház kínálatában fellelhetők a népszerű elemek, amiket 1962-ben Achille Castiglioni Flos tervezett. Az Arco állólámpák rendkívül elegáns, igényes darabok, amik kiválóan illeszkednek a mostanság népszerű minimalista lakberendezési stílushoz.

Ha Ön is szívesen felhasználna otthona vagy irodája lakberendezéséhez más ikonikus bútorokat is, és ebben kérné tanácsunkat, vagy kíváncsi a témával kapcsolatban bővebb információkra, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!