13
máj

Nyílászárók fajtái és felhasználási lehetőségeik

Lakásfelújítást tervez, vagy új ingatlant építene? Ha a szem a lélek tükre, akkor az ablakok a ház szemei. És valóban, ha ránézünk egy házra, és nyílászárói idejétmúltak, hűvös, kényelmetlen érzéssel lépünk be az ingatlanba, szemben azzal, ha az ablakok újak, vagy korszerűsítve vannak.

A nyílászárók fajtáiból különböző szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb ablakokat, ajtókat. Vannak, akik a természetes anyagok és a fa ablakok elkötelezett hívei, vannak, akik a praktikumot helyezik előtérbe. Választásunkat energetikai, statikai és esztétikai szempontból is érdemes körültekintően meghoznunk nyílászáróink esetében. A piacon rengeteg nyílászárófajtával találkozhatunk.

A divat, a trendek folyton változnak, de ciklikusan ismétlődnek is. Manapság az építkezés és a lakberendezés területén ismét jellemző a merészség és a sokféleség. Nyílászárónk fajtája nagyon sokat dobhat az otthonosság érzetén. A különböző textúrák, színek és stílusok ízléses keverésével tökéletes harmóniát érhetünk el.

Természetesen a pénzügyi keret szabta határokon belül egy ingatlan ablakait igény szerint alakíthatjuk, például szürkésebb, vagy pasztellszínű falainkhoz komplementer színű műanyag nyílászárókat használva feltűnő hatást érhetünk el. A nyílászárók fajtái közül manapság legelterjedtebbek a műanyag ablakok, amik kitűnő hőzáró és hőszigetelési mutatókkal rendelkező nyílászárók, több színben, akár fahatású kivitelben is elérhetőek.

A minimál stílusú, elegáns hatás elérése érdekében a korszerű hőszigetelési technikáknak köszönhetően fémkeretes ablakot is választhatunk álmaink házához; ezek akár hőhídmentes kivitelben is hozzáférhetőek.

Az építészeti design projektek ablakmegoldásai fantáziadús lehetőségeket tárnak elénk. Ma már nem szükséges formára, méretre megegyezőnek lennie az ablakoknak egy épületen. Választhatunk különböző méretű ablakokat a dinamikus hatás eléréséhez, játszhatunk a keretek színeivel, kiemelésével, vagy a tökéletes panoráma érdekében az épület formájának követésével is.

A nyílászárók fajtáival kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal! Ha szeretné, hogy ingatlanja megépítését, vagy felújítását magasan képzett szakemberek segítségével válthassa valóra, keressen minket elérhetőségeink egyikén!