Letisztult, modern enteriőr, nemes anyagokkal, finoman kidolgozott részletekkel
01
ápr

Egyedi bútorok? Terveztessünk a legújabb trendek szerint!

Minden évnek, szezonnak megvannak a maguk meghatározó stílusirányzatai, és ahogy a lakberendezés, enteriőrök terén már igyekeztünk bemutatni ezeket, most a legapróbb részletekbe avatjuk be olvasóinkat, és ezúttal az egyedi, készített bútorok háza táján nézünk szét. Mik vajon az idei év legmeghatározóbb trendjei – ezúttal a bútorok vonatkozásában?

Akár felújítjuk otthonunkat, irodánkat, akár nem – bútorokat így is, úgy is vásárolunk, vagy készíttetünk. És ha egy komplett lakásfelújítás most az idén nem is fér bele a keretbe, egy-egy új, üde, friss színfoltot hozó, vagy épp az eddigieknél jóval praktikusabb, funkcionális bútor még akkor is beleférhet. Inspirációként pedig nézzük meg most a legújabb, 2019-es bútor-trendeket!

Egyre népszerűbbek az egyedi darabok!
Mind a megrendelésre gyártatott, teljesen egyedi bútorok, mind a limitált szériában, de kézzel készített bútorok, kisbútorok és dekor elemek igazán népszerűek most, és ez a trend csak fokozódik, hiszen az egyediség, a megkülönböztetett figyelem, a személyre szabott megoldások mind a kitűnni, különbözni vágyásra adott válaszok. És az, ha tudjuk, ki, mikor, milyen céllal és hogyan készítette azt a bizonyos bútort, felbecsülhetetlen értéket képvisel már a kezdetektől fogva. Mivel személyre szabott, nekünk szól, nekünk készül – így nyilván majd többet is áldozunk rá.

Többfunkciós, egyedi megrendelésre készített bútorok
A többfunkciós, egyedi megrendelésre készített bútorokkal könnyebb, kényelmesebb lehet az életünk
Fotó: Nlcafe

Kézműves portékákkal még érdekesebb, értékesebb lesz az otthonunk
Az, ha valami kézzel készített, az jócskán megnöveli annak értékét, ráadásul a kézműves bútorok, kézimunkával készített tárgyak mindegyike egy-egy egyedi történetet is elmesél, mely sokkal sokszor érdekesebbé, ezáltal értékesebbé is teszi a terméket.

Kézzel készült, kézműves tárgyak
A kézzel készült, kézműves tárgyak, bútorok története, múltja még érdekesebbé, s értékesebbé teszi az adott tárgyakat
Fotó: Nlcafe

Az igazán jó bútor ma már többfunkciós
Egyre gyakrabban látunk akár katalógusban, vagy a kiállítások standjain olyan különleges, elképesztően praktikus megoldásokat, hogy csak ámulunk. A többfunkciós bútorokkal ugyanis több legyet üthetünk egy csapásra: egyszerre lehet ágy, tároló, de akár íróasztallal kombinált egészen komplex megoldásokat is láthatunk. Az asztalkával ellátott fotel vagy kanapé is nagyon praktikus lehet, ha valaki szívesen nassol, csemegézik filmnézés közben.

Többfunkciós fotel, karosszék
Egyszerű, mégis nagyszerű: a többfunkciós fotel, karosszék valamennyi igényünket kiszolgálja
Fotó: Nlcafe

A többfunkciós megoldásokkal ugyanakkor helytakarékos lakberendezés, és némi biztonságérzet is társul, hiszen egyre inkább kinyílik a világ, az emberek egyre többször, gyakrabban költöznek, így egyre inkább olyan bútorokra lesz szükség, melyek egynél több célt is kiszolgálnak otthonunkban, irodánkban.

Fejedelmi ágyak, luxus fejtámlákkal
Egyre gyakrabban látunk hatalmas, magas ágytámlával készült ágyakat. A királyi, már-már fejedelmi stílusú, kárpitozott vagy szép fa megmunkálással készült ágyvégek sajátos hangulatot kölcsönöznek a hálószobának, mellyel így az maga lesz a megtestesült kényelem. Pláne, ha arra gondolunk, hogy ezek az ágyvégek is lehetnek akár többfunkciósak, ahogy az autókat esetében, úgy az ágyakat is fel lehet ma már szerelni extrákkal, mint a kihúzható fiók, a rejtett tároló megoldások, de a fejtámlákon akár olvasólámpát, rejtett könyves zsebeket, kisebb polcokat is ki lehet akár alakítani. Igazi fenséges megoldások, melyek nem csupán alvásra, de napközbeni, hétvégi lustálkodásra éppúgy csábítanak.

Gyönyörű, monumentális ágyvég, fejtámla
Gyönyörű, monumentális ágyvég, fejtámla valódi fából és bőr berakásokkal
Fotó: Nlcafe

Szépen kidolgozott részletek
Különösen a varrott, kárpitozott bútorok esetében láthatjuk, hogy egyre igényesebb a kidolgozás, a gyártók, illetve a készítők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a részletek különleges, szép megmunkálásába. Ilyen lehet a dupla varrás, vagy a kontrasztos cérna alkalmazásával jóval komolyabbnak, magasabb minőségűnek tűnik az adott darab. Ám igaz egy a konyhabútorokra, vagy az asztalos bútorokra éppúgy: az intarziák, a minőségi anyaghasználat, az egyedi felületek és frontok mind önmagukért beszélnek.

KÉP: 10 Képaláírás: Egy szép varrás, a precíz, pontos kidolgozás egyre inlább igény és elvárás – ha bútorainkról van szó Fotó: Home Max
Egy szép varrás, a precíz, pontos kidolgozás egyre inlább igény és elvárás – ha bútorainkról van szó
Fotó: Home Max

Szívesen készíttetne, terveztetne Ön is egyedi bútort?

Akkor forduljon a kreatív és fiatalos Yellow Group csapatához, akik nem csak megálmodják, megtervezik, hanem meg is valósítják Önnek egyedi elképzeléseit!