Modern, mégis egyedi nappali enteriőr
25
márc

Íme, 2019 legújabb trendjei – a nappaliban

Ha szívesen követjük a trendeket, azonban nincs éppen tervben komolyabb lakásfelújítás, akkor többnyire a szobákat rendezzük át, a nappalit öltöztetjük fel a legújabb trendekből megmutatva egy kicsit. Fontos, hogy ne kövessük vakon a divattrendeket, azokat kövessük csak, amikkel azonosulni tudunk, és beleillenek otthonunk jelenlegi koncepciójába. Ha így teszünk, akkor hamarosan egy frissebb, üdébb, igazán mai, stílusos enteriőrben érezhetjük majd magunkat…

Nézzük hát a legújabb, 2019-es trendeket – a konyha és a fürdőszoba után ezúttal a nappaliban. Milyen ma egy modern, kortárs nappali? Meglepő, de a halovány, semleges színek, a minimál szögletes formák és az a modern letisztultság mintha eltűnőben volna az idén, vagy legalábbis frissül, élénkül mind a színek, mind pedig a formák tekintetében. Kezdjük hát máris a formákkal…

Íves formák, lekerekített vonalak a nappaliban
Íves formák, lekerekített vonalak – ma szinte minden erről fog szólni, legyen az bútor, kiegészítő, vagy lakásdekoráció
Fotó: Pinterest

1. Jönnek a lekerekített formák, bútorok!
Az íves dizájn esztétikája most újra hódít. A lekerekített bútorok, a kerek vagy ovális formájú dohányzó – vagy étkező asztalok a 70-es évek után ismét begyűrűztek a kortárs trendek közé. Ha nincs kedveltünk teljességgel megválni a minimáltól, ám szívesen vinnénk egy kis életet, ötletet a nappalinkba, akkor vásároljunk néhány lekerekített formájú széket, fotelt – és máris trendivé válik az otthonunk! Ilyenek az organikus formák is, melyeket a modern, geometrikus elemekkel szépen kiegészíthetünk.

Lekerekített formák, íves vonalak és természetes anyagok
A lekerekített formákkal, íves vonalakkal és természetes anyagokkal életet, frissességet
és új lendületet vihetünk a letisztult, modern enteriőrőkbe
Fotó: Pinterest

2. Színezzük újra: avagy, a zöld tényleg örökzöld!
2019 színtrendjeit illetően már posztoltunk egy bejegyzést, ahol részletesen sorra vettük, hogy melyek a legdivatosabb színek az idén a lakberendezés és a belsőépítészet világában, azonban, ha most ki kellene emelnünk valamit, akkor a natúr földszínek mellett az örökzöldet, vagyis a gyönyörű mély fenyő zöldet és a tavaszias friss pisztáciát emelnénk ki. A zöld mondhatni mindig is divat, szó szerint is egy örökzöld árnyalat, mely azon túl, hogy friss élettel tölti meg a teret, egyben nyugtatóan hat ránk. Akár falakat is színezhetünk most mélyzöldre, akár egy-egy új bútort, kárpitot vásárolnánk – minden esetben jól járunk: frissül, természetesebbé válik a nappali, vagy bármely más enteriőr. Az 1920-as évek Art Deco mozgalma után terjedt el igazán széles körben a zöld szín, mely mind a mai napig a nemes elegancia egyik megteremtője – véli Annie Sloan, festék – és színszakértő is, aki egyúttal a Chalk Pain alapítója is.

Elegáns mélyzöld tónusok, nemes kárpitok a nappaliban
Elegáns mélyzöld tónusok, nemes kárpitok, finom bársony és klasszikus minták? Igen, visszatértek mind – tervezzük hát velük bátran, legyen igazán otthonos és elegáns a nappali, vagy a hálószoba!
Fotó: tmkronika.hu

3. Ne féljünk a mintáktól!
Az eddigi egyszínű minimál stílus után végre előtérbe kerülnek a minták! Akár mintásat mintással is kombinálhatunk, melyek megjelenhetnek a csempéken, burkolatokon, bútorokon és természetesen a lakástextileken. A klasszikus csíkos, kockás és botanikus minták mellett gondolkodhatunk népies, folklór mintázatokban, de akár az urbánus, városi stílusú színeket, mintákat is nyugodtan keverhetjük a törzsi típusokkal – meglepő és egyedi lesz a végeredmény.

Mintás fal a nappaliban
Ügyesen kombinálva, jó ízléssel keverve a mintás a mintással is nagyszerű harmóniát, izgalmasan vibráló, friss tereket eredményezhet
Fotó: Homeinfo

4. Kézműves tárgyakkal vihetünk egyediséget a látványba!
Végre eljött az az idő, hogy a pasztell tónusú geometrikus minták egyre hangsúlyosabb, erőteljesebb szerepet kapnak, és az is remek hír, hogy egyre több tervező fordul újra a kézzel készített, kézműves tárgyak, szőttesek felé. A gyors, rohanó élettempóra válaszként jelenik meg „slow design”, a tömeggyártás világából kiemelkedő kézműves tárgyak pedig az egyediség, a megismételhetetlenség értékeit hordozzák. Ezekből ugyanis nincs két egyforma – s ez mind a divat, mint a lakberendezés világában különösen nagy érték, amikor is a különbözni vágyás, a tömegből való kitűnni akarás vezérel ma már egyre inkább bennünket.

A természetesség szépsége - a chubby stick és a rusztikus életérezés
A természetesség szépsége – a chubby stick és a rusztikus életérezés üdítő látványa jelenik meg ebben a gyönyörű, egyedi, kézműves bútorokkal és egyedi kiegészítőkkel berendezett skandináv stílusú enteriőrben
Fotó: Hir24.hu

5. Elegáns kontrasztok
Noha mindig is divatban voltak az erőteljes kontrasztok – gondoljunk csak a fekete-fehér örökzöld, mindig nyerő párosára – a hasonlóan erőteljes, élénk kontrasztok a semleges tónusokból 2019-ben is nagyon népszerűek lesznek. A semleges textúrákat elsősorban sötétebb tónusokkal társítva még több izgalmat, és igazán drámai összhatást alkothatunk.

A sötét, elegáns tónusok a fehérrel vagy a finom bézs árnyalataival elegáns kontrasztot alkotnak a nappaliban
A sötét, elegáns tónusok a fehérrel vagy a finom bézs árnyalataival elegáns kontrasztot alkotnak, az itt-ott megjelenő arany részletek, kiegészítők pedig melegebbé, meghittebbé varázsolják az összképet
Fotó: tmkronika.hu

6. Eljött volna az aranykor?
Ha szó szerinti értelemben nem is, de a nemesfémek árnyalatai, csillogása ismét nagyon nagy divat, és míg a korábbi ezüsttel hűvös, modern összhatást teremthettünk, addig az idei évtől az arany, és a rose gold tónusokkal igazi nemes eleganciát, meleg fényt vihetünk élettereinkbe.
Sőt, a régmúlt időket felidézve, nem csupán egy-egy arany színű váza, képkeret, csillár vagy bútorláb jelenik meg ezúttal a nappaliban, az étkezőben vagy a hálóban, hanem most akár a textúrázott anyagokba is beleszőhetjük az aranyat, akár mixelhetjük is a különböző textúrákat. Akár a minőségi kárpitozott anyagok, akár a nemes bársony, kasmír, vagy a natúr szőttesek kiválóan mutatnak együtt, és remekül egészítik ki a sárgaréz, vagy az aranyozott fémeket.

Arany arany hátán a nappaliban
Íves bútorok, arany lábakkal, arany kiegészítők, és nemesfémekkel nyomott és szőtt minták utalják most a legújabb nappali trendeket
Fotó: tmkronika.hu

Szívesen olvasna még több tippet, vagy újraterveztetné a nappalit vagy a hálószobát? Akkor forduljon bátran a kreatív Yellow Group csapatához, akik ne csupán megtervezik, de kulcsrakészen meg is valósítják Önnek álmai otthonát!