3D-s falpanelek
20
febr

A falburkolatok fajtái

Otthonunk kialakításánál fontos szerepet töltenek be a különböző falburkolatok. Ma már szerencsére a csempén és a tapétán túl is van élet; cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen falburkolatok léteznek még. Először is fontos, hogy hideg, vagy meleg burkolatot szeretnénk. Hideg például a csempe és a kő, meleg pedig a tapéta és a gipszkarton.

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kő falburkolatok. Ezeket régebben kevésbé használták lakáson belül, pedig igen különlegessé teszik a belső tereket. Változatos színekben érhetőek el, kiemelhetünk velük egy-egy falat, de látványos az is, ha csak a fal alsó felét burkoljuk velük. Nagyon tartós, az egyik legidőtállóbb falburkolat.

Szintén nagyon mutatós és tartós falburkolatok léteznek fából. A nagyméretű falburkoló lapok anyaga préselt, kemény farost, mintájuk pedig fa rajzolatú. Tartós, könnyen tisztítható falburkolatot adnak, nagy felületeket is gyorsan széppé lehet varázsolni velük. Alkalmazhatunk ezen kívül laminált bevonatú farostlemezeket, laminált padlót, sőt, akár használt raklapokból deszkákat is.

Mostanában nagyon sok lakásban lehet találkozni a 3D-s falpanelekkel is. A kínálat már ezekből is egyre szélesebb, számtalan színben és anyagban elérhetőek. Létezik belőlük például gipsz is, aminek előnye a könnyű átfesthetőség. Tökéletesek akár egy fal kiemeléséhez is, de kedveltek a mennyezeten is. Még különlegesebbé varázsolhatjuk őket spotlámpákkal.

Nem szabad szó nélkül elmenni a fém falburkolatok mellett sem. Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de természetesen nem egy egyenletes, fényes szürke lapot kell elképzelni a falon: divatos például a mozaikos elrendezés.

Annak, aki a hagyományosabb megoldásokat kedveli, ma már szintén számtalan lehetősége van. A tapéták szinte végtelen színvariációban és mintázattal kaphatóak, és persze választható a festhető, fűrészporos változat is. Igen látványossá tehető dekorglett segítségével a falfestés is. Ezekkel egyszerűen és gyorsan változatos mintákat varázsolhatunk a felületre.

Szeretne további tájékoztatást kapni a falburkolatokról? Nem tudja, hogy melyik lenne az ideális választás? Keressen fel minket bizalommal, szívesen segítünk Önnek mindenben!