Egyedi, a mi otthonunkra és igényeinkre szabott, profin megtervezett bútorok
31
dec

Ezekkel a megoldásokkal még kényelmesebb, még inkább személyre szabott lehet az otthonod!

Otthonunktól alapvető elvárás, hogy maximálisan kiszolgáljon bennünket. Úgy legyen praktikus, kifejezetten ránk szabott kényelmi megoldásokban bővelkedő, hogy eközben persze esztétikai igényünket, ízlésünket is kielégítse – és még egészségünkre, környezetünkre is pozitív hatással legyen. Ehhez mutatunk most néhány apró, ám felettébb hasznos, jól bevált trükköt, ötletet…

Ma már otthonunkat, irodánkat éppúgy személyre szabhatjuk, ahogyan egy konyha, vagy egy saját szájízünk szerint megtervezett nappali, fürdőszoba háló, vagy éppen egy jól funkcionáló gardrób berendezését. Ez a berendezés pedig – kortárs igényeink szerint – nem csak látványában, formavilágát, vagy az adott stílust, színhasználatot tekintve követi, hanem a berendezési elemek, a bennünket körülvevő tárgyak funkcionalitásukat tekintve is maximálisan egyéni, személyre szabható megoldásokat kínálnak.

Egyedi konyhabútor tervezés és gyártás
Egyedi konyhabútor tervezés és gyártás, ahogyan Ön megálmodta…
Fotó: HanakNabitek.cz

Képzeljünk hát el egy olyan otthont, mely tökéletesen kiszolgál bennünket… és most ezúttal még nem is az okos otthon megoldásokról, hanem egy átlagos, modern otthon kényelmi szempontjait nézzük meg – a belsőépítészet innovatív megoldásaiból szemezgetve.

Innovatív burkolatok, melyeket igény szerint választhatok, változtathatok

Bizonyára Ön is hallott már a legújabb, nyomtatott tapétáról, mely 100%-ig mosható. Vagyis, ha a gyerek összefirkálja a falat, vagy véletlenül mi ejtünk rajta bármilyen konyhai vagy egyéb szennyeződést, akkor azt könnyedén, egy mosogatószeres szivaccsal letisztíthatjuk. Nem kell idő előtt újat venni, és a falat újra burkolni.

A lemosható tapéta, a vízálló tapéta, a nyomtatható tapéta korát éljük
A lemosható tapéta, a vízálló tapéta, a nyomtatható tapéta korát éljük. Ugye, menyire praktikus, egyedi megoldást nyújt a tapétázott fal, ha a berendezés többi elemét is ügyesen hozzá tervezzük, ügyelve a színharmóniára…
Fotó: Mirabella

Olyan tapéta, sőt csempe is létezik ma már, melyeket akár saját kinagyított fotóinkkal, vagy egy általunk kiválasztott grafikával, fotóval megnyomva kérhetünk, ezáltal is még inkább személyre szabva falainkat.

Fotócsempe
Fotócsempével, a csempére nyomtatható egyedi fotóval még barátságosabb, személyesebb lehet a fürdőszoba vagy a konyha fala
Fotó: Printeriur

A falak elképesztő csempeválasztéka mellett a padlóra is számos innovatív megoldás közül választhatunk! Akinek a halk, minél csendesebb padló a vágya, mert eltérő beosztásban, életritmusban működnek a családtagok, talál már magának kifejezetten Silent Comfort technológiával ellátott extra csendes laminált padlót.

Halk, kopogás és zaj csillapított laminál tpadló. Fotó: HARO
Halk, kopogás és zaj csillapított laminál tpadló.
Fotó: HARO

Ha olyan megoldást keres, mellyel az egész lakás egységes, egynemű felületet kaphat, és amellett, hogy nagy strapabírású, jól tisztítható, és mindemellett még 100%-ig vízálló is annak felülete, akkor érdemes az újgenerációs vinyl padlók között keresgélnie. A modern, gyors klikkes megoldású laminált padlókkal vagy a ragasztható vinyl-ekkel még gyorsabb, egyszerűbb lehet a burkolás, és a jobb minőségűeket választhatjuk akár már padlófűtés fölé is. A komolyabb gyártók ma már számos, az egészségünket, gerincünket is kímélő parafa, vagy allergén-mentes, káros anyag kibocsátás-mentes padlókat is forgalmaznak.

Vinyl burkolattal akár az egész lakást egységesre burkolható
Vinyl burkolattal akár az egész lakást egységesre burkolhatja, ezáltal is tágasabb, nyitottabb tereket teremtve
Fotó: Praktiker

Sőt, olyan padlóburkolat is létezik a piacon, amit ha leraktam, könnyedén felvehetek, és egy esetleges költözéskor akár magammal is vihetem, majd újra lerakhatom a következő helyiségben. A határ szinte a csillagos ég…
Önnek csak döntenie kell, mely tulajdonságok a legfontosabbak az Ön számára. Ugyanakkor, a lerakás módja, iránya is lehet elképesztően változatos, csak jól meg kell tervezni, és máris egyedivé varázsolható egy egyszerű padlóval is bármilyen élettér.

Vinyl vagy laminált padló ma már számtalan színben, formában kapható
Vinyl vagy laminált padló ma már számtalan színben, formában kapható – mi pedig kreatívan ki is használhatjuk ezt a sokszínűséget
Fotó: Home Info

Egyedi bútorok – avagy a személyre szabható konyhák, előszobák, gardróbok profi megtervezése aranyat ér!
Az egyedileg megterveztetett és legyártatott bútoroknál nincs is jobb, praktikusabb, személyre szabhatóbb megoldás!
Míg ugyan lehet, hogy a készen megvásárolható, bútoráruházak kínálatában könnyen és viszonylag gyorsan beszerezhető bútorok szépek, divatosak, és olcsók is, addig nem biztos, hogy mindenkinek ez lesz az elsődleges szempont.
Számos olyan lakásbelsővel találkozunk nap, mint nap, ahová egész egyszerűen nem fér be egy klasszikus egyenes konyhabútor, vagy egy tipikus, készen kapható elemes bútor, vagy nappali bútor, nappali vitrin kombináció, média állvány. Gondoljunk csak egy emeleti, csapott falakkal rendelkező tetőtéri szobára, egy furcsa, izgalmas kialakítású, ám a szokványostól igencsak eltérő alaprajzi megoldásra!

Tetőtéri helyiségekből még több teret nyerhetünk
Tetőtéri helyiségekből még több teret nyerhetünk, ügyes tervezéssel és egyedi beépítési megoldásokkal
Fotó: Laurenrl.co

Vagy egy belső kétszintes lakásra, ahol a lépcső alatt számos tárolási lehetőség adott, ám ehhez szükségeltetik egy ügyes asztalos, aki mindezt megvalósítja számunkra.
S mi ugyan azt gondolnánk, hogy egy felkészült, nagy gyakorlattal és számos, igényes referenciával rendelkező asztalosmester már komplex gondolatokkal, konkrét elképzelésekkel érkezik meg otthonunkba, és a konyhabútor vagy az előszobabútor helyét látva, rögtön eláraszt majd bennünket a jobbnál jobb ötleteivel – ez sajnos hiú ábránd…

Egyedileg tervezett konyhabútor, hozzá illő padlóburkolattal
Egyedileg tervezett konyhabútor, hozzá illő padlóburkolattal – Önnek is lehet saját álomkonyhája, ha ad a tervezésre, és igénybe veszi egy komplett szolgáltatást nyújtó, profi belsőépítész csapat segítségét
Fotó: Haro

Hiszen, amikor kihívjuk az asztalost, és elmondjuk, mit szeretnénk, hirtelen arra döbbenünk rá, hogy tőlünk várja a megoldást, az igényeket, mondjuk el, esetleg rajzoljunk le, mit szeretnénk, ez milyen magas legyen, melyik anyagból készüljön, milyen irányban nyíljon, milyen fogantyú megoldást szeretnénk majd rá…

Egyedi igények szerint tervezett bútorok
Bútoraink jobban passzolnak majd egymáshoz, kényelmünket is jobban szolgálják, ha a mi szájízünk szerint kerülnek megtervezésre
Fotó: Decoist.com

Számos olyan kérdés, melyekről rosszabb esetben hirtelen és felkészületlenül kell döntenünk – jobb esetben az asztalosunk látványtervekkel készülve mutatja be számunkra azt a néhány, szerinte lehetséges, megvalósítható megoldást, melyek közül az egyikre majd biztosan rábólintunk.
Azonban ahhoz, hogy az éveken át használt bútor, berendezés majd valóban a mi kényelmünket szolgálja, és a mi szájízünk szerint készüljön el, ehhez nekünk kell felkészültnek lennünk.

Tisztában lenünk pl. főzési szokásainkkal, helyigényünkkel, a szükséges konnektorok helyével, vagy azzal, hogy milyen irányban nyíljanak az ajtók, milyen magasságban helyezkedjenek el a szekrények, a különböző zárt vagy nyitott polcos elemek, milyen arányban készüljön zárt illetve nyitott tároló elem – és még megannyi kérdés, melyeket mi nem minden esetben tudunk megválaszolni, vagy egész egyszerűen nincs rálátásunk mindezekre. Ha ez így van, ha ismerős Önnek a fent vázolt probléma, nos, akkor érdemes ezeket a bútorokat megterveztetni.

De létezik olyan, hogy bútor-terveztetés? Természetesen!

A legjobb pedig olyan csapatot megbízni ezzel, aki majd a kivitelezést, az egyedi bútor elkészítését is vállalja számunkra, sőt velünk együtt dolgozik, tervez, gondolkodik, ötletel – és még a költségvetés tervezésben, látványtervezésben, sőt még az otthonunkba, irodánkba illő, számunkra leginkább ideális burkolat kiválasztásában és beépítésében is segítségünkre lesz.
Ezzel pedig nem csupán mutatósabb, de praktikusabb, rendezettebb, és pont a mi szájízünk szerinti rendszerző tárolási megoldásokban bővelkedhet majd otthonunk!

Az ideális gardrób
Az ideális gardrób mindenkinek mást jelent… a személyre szabható tárolás, rendszerezés viszont mindannyiunknak ugyanolyan fontos
Fotó: Barbara Grenda

Ami pedig még ennél is fontosabb: hogy egy jó tervező, belsőépítész olyan lehetőségeket is meglát egy adott térben, amire sem mi, sem pedig egy egyébként kiváló asztalos nem is gondolt volna!

Kis terű otthonok többfunkciós bútormegoldásai
Kislakások, kis terű otthonok többfunkciós bútormegoldásokat igényelnek – hogy mi jobban kihasználhassuk a rendelkezésünkre álló teret!
Fotó: Indoor.cz

Velünk, a Yellow Group csapatával valamennyi itt vázolt lehetőségre, kérdésre megoldást kaphat: a konkrét tervek, látványtervek, anyag – és elrendezési javaslatok min-mind Önnel együtt, az Ön igényei és elképzelései alapján lesznek megtervezve, majd megvalósítva, akár tud hozni saját ötleteket, akár nem – mi minden esetben garantáljuk, hogy otthona kényelme, szépsége leginkább az Ön és családja igényeit, ízlését fogja majd tükrözni. Ez a szerethető otthon kulcsa, egy olyan otthoné, amely minden egyes szegletével, valamennyi részletmegoldásával az Önök kényelmét szolgálja majd hosszú időn át…