Fák, levelek erezete, finom mintázata
24
okt

Textúrált felületek padlón és a falakon – a minták jegyében

Korábban már írtunk a felületek, a különböző textúrák adta lehetőségekről, ám ezek sokszínűségét, változatosságát ezer és ezer mintában, felületben, árnyalatban köszönthetjük. El sem tudnánk képzelni, hányféle módon újíthatjuk meg általuk otthonainkat! Ezúttal egy kis kedvcsináló, őszies-télies hangulatú, megpihenésre ösztönző álomszép összeállítással készültünk…

Minta-téma? Igen, ám ezúttal nem a modern, art deco, vagy a retro csíkos, geometrikus mintáit idézzük fel, hanem azokat a mintákat, melyeket a természet ihletett, a természet által alkotott felületek hoznak el számunkra – a kreatív tervezők keze nyomán.
Az itt látható fali burkolatokkal, különleges padlókkal és burkoló anyagokkal az unalmas térhatárolókat egytől egyig egyedi stílusú dizájnelemmé változtathatjuk, ne féljünk hát a mintáktól, alkalmazzuk őket bátran!

CURST kollekció, Glamora modell névre hallgató falburkoló
A naturalista természet jegyében – az óriás, hatalmas minta adja meg a modern terek eredeti látványosságát
Fotó: Mantis – CURST kollekció, Glamora modell névre hallgató falburkoló

Szerencsénkre, a mai, kortárs anyagok nem csak az építőiparban, hanem a belsőépítészet terén is egyre több különleges újdonsággal, egyedi lehetőségekkel kecsegtetnek bennünket.
A mai melegburkolat gyárak ezerarcú kínálata – stílusonként, színenként, sőt akár mintánként is összeválogatható, hiszen a fahatású felületeknek is számtalan egyedi mintája, textúrája létezik ma már – de a kő, vagy kő hatású padlókkal is egészen egyedi tereket teremthetünk.
Egészen különleges az, amikor az eredetileg padlóra tervezett mintákat a falburkolatok képében láthatjuk viszont, melyre ma igen sok gyönyörű példát tudunk hozni.

Kőből fát - vagy inkább fordítva?
Kőből fát – vagy inkább fordítva? Az innovatív, kortárs technológiák korában már semmin sem csodálkozunk…
Fotó: HARO (Celenio)

A HARO márka Németország egyik vezető parkettagyára, a minőség felől semmi kétség, a különleges felületű padlók és falburkolatok ráadásul könnyen telepíthetők, extrán tartós hő – és ütésálló felületekkel egyesítik magukban a fa melegségét, kényelmét a nemes kő eleganciájával.
És ha már a hűvös felületeknél maradva tervezgetünk, az őszi-téli időszak hangulatát máris megragadva, akkor mit szólnánk egy gyönyörű fémes, hideg-meleg színek kombinációját páratlanul ötvöző tapétakollekcióhoz, mint például a ROMO névre hallgató Renzo szépséges terméke?

Színek, árnyalatok, és érzékek a javából
Színek, árnyalatok, és érzékek a javából – elvégre miért is kellene az egyszínű mellett döntenünk, ha a modern terek mintával is ilyen életteliek, ilyen kreatívak lehetnek?
Fotó: RENZO (Romo) – The Best Wallpaper Place

Ha ilyen izgalmas, nemes mintában gondolkodunk a falakon, akkor a padlón érdemes ezt egy visszafogottabb, a tapéta árnyalatából kiemelt natúr árnyalattal visszahozni, és ha még az anyaghatást, a textúrát is hozzá társítjuk, akkor lesz egészen eredeti az összhatás: A HARO Celenio családjának van például egy izgalmas Papyrus nevű kollekciója, ahol a papír anyag felülete köszön vissza a melegburkolatok dekorjain.

Ősi papyrus tekercsek felületét megidéző dekorok
Modern, és mégis ősi: az innovatív technológiával gyártott ősi papyrus tekercsek felületét megidéző dekorok a HARO padlóin… akár az időtlen színek, vagy a trendi motívumok jegyében akár visszafogottabb, akár egész, teljes falakat beborító hangsúlyos mivoltukkal izgalmat és kreativitást vihetnek otthonainkba, élettereinkbe.
Fotó: HARO (Celanio, Papyrus kollekció)

A különleges, természet által ihletett mintákkal egyedi, személyre szabott terek megtervezésére is számtalan lehetőségünk nyílik!

Óriás fák között, otthon a természetben – szó szerint…
Óriás fák között, otthon a természetben – szó szerint…
Fotó: RITMI (Kerlite Wonderwall)

A Ritmi minta a Kerlite Wonderwall csempekollekcióból lenyűgöző hatást kelt, mintha csak kinn, a természet erdeiben töltenénk el napjainkat.
Az őszi lombhullást, az kellemes megpihenést hozza el számunkra akár hálószobánkba is az Osborne & Little Paraggi tapétája, egy nagyméretű, féltrópusi, lebegő levélmintával, fémes árnyalatú rajzokkal, egy semleges, hűvösebb árnyalatú, sima háttéren. Ez a tapéta kiváló hátteret nyújt egy csendes hálószobában lévő mutatós, álomba illő franciaágynak, mellyel igazán kellemes és meghitt lehet az elcsendesülés, a pihenés időszaka.

Natúr levélminta, mely már az őszi megpihenést hozza magával
Natúr levélminta, mely már az őszi megpihenést hozza magával… a hálószoba kiváló éke lehet: a minimalista mintának nagy előnye, hogy bármely stílusú berendezés mellé dukál!
Fotó: PARAGGI (Obsorne & Little)

Ha pedig olyan mintát keresünk, mely minden évszakban, valamennyi idényben megállja a helyét, akkor válasszunk időtlen fa mintázatot, és hogy ez ne legyen egysíkú és unalmas – dobjuk fel némi texturáltsággal, egy kis 3D hatással! A WONDERWALL Willow falburkolatához például tíkfagyökereket állítanak össze szabályos, geometrikus mintázattá – így a falak tökéletes, kreatív és egyedi látványelemként funkcionálhatnak, akár nagyobb, akár kisebb mennyiségben választjuk ezt az anyagot.

Természet textúrája modern elemekkel, kreatív megmunkálással
Ilyen, amikor természet textúráját modern elemekkel, kreatív megmunkálással párosítják – elképesztően mutatós, igaz?
Fotó: WONDERWALL, Willow / archiproducts.com

Ha pedig a klasszikus stílus, és a nemes egyszerűség hívei vagyunk még a legmodernebb, kortárs enteriőrünk megtervezése esetén is, akkor a hagyományos hajópadló gyönyörű, természetes mintázatát érdemes megjelenítenünk a padlón és a falakon egyaránt – és szerencsére ezt több gyártó számos kínálatából kiválasztva beterveztethetjük. A képen látható Landwand hasított tölgypadlói ráadásul mind kézi kidolgozásúak, négy különböző kivitelben kaphatók – hasonlóan a német HARO, az osztrák EGGER, vagy a hazai EDELHOLZ gyönyörű tölgyfa kollekcióihoz.

A gyönyörű és nemes tölgyfa időtlen, sosem fog kimenni a divatból
A gyönyörű és nemes tölgyfa időtlen, sosem fog kimenni a divatból – társítsuk hát mindig az aktuális szezonnak, igénynek, trendeknek megfelelő kiegészítőkkel!
Fotó: Landwand /LANDEGGER

És ha már ősz és tél – akkor nyilván a hó és a sár sem kerülhet el bennünket… A gyönyörű fa felületek és fa padlók nyilván a kevésbé kényes helyekre, megfelelő és szakszerű, rendszeres ápolással tervezhetők csak be, ám szerencsére a mai, kortárs gyártók felkészültek a gyerekes családok rohanó, csak amolyan gyorstakarításra időt szánó háztartásokra is, így szerencsére a mai anyagok, felületek a szép, nemes minták, textúrák ellenére innovatív, strapabíró anyagokból készültek.
Ilyen például a HARO Disano termékcsaládja, melyet szintén több gyönyörű, a fa erezetét, mintázatát felelevenítő színben, árnyalatban vásárolhatjuk meg, ám a DISANO padlók állják a sarat, a nedvességet, és vinyl alapanyaguknak köszönhetően meglepően könnyű őket takarítani, még az ilyen sáros kirándulásokról hazatérvén is…

Szép, fonom mintázatú, igényes és stílusos padló
Szép, fonom mintázatú, igényes és stílusos padló, mely még a legzordabb időben is jól állja a sarat…
Fotó: HARO (Disano)

Szerencsére, a mai, innovatív, és minden igényünkre választ és megoldást nyújtani képes gyártók technológia, felület, dizájn és minden más terén jeleskednek, mi pedig nem győzzük közülük kiválasztani a hozzánk leginkább illő legszebbet. Ha Ön is szeretné egyedi, jól kezelhető felületekkel, textúrákkal feldobni otthonát, ugyanakkor nem tud dönteni a piacon fellelhető, számtalan szépség közül, és az árnyalatban, stílusban is bizonytalan – akkor keresse fel bátran csapatunkat: a Yellow Group kreatív tervező belsőépítészei nem csak megálmodják, Önnel együtt megtervezik, hanem meg valósítják Önnek álmai otthona, irodája, vagy szalonja kivitelezését!