Lakberendezés
05
jan

Minden, amit a loft-ról tudni kell!

A loft minden esetben nagy, nyitott tereket jelent, aminek eredeti funkcióját megváltoztatták, és lakásként használják. Többnyire ipari épületek átalakításával születik, de az utóbbi időben már lakásokban is találkozhatunk a loft stílus jellemzőivel.

A loft lakásokban többnyire megtalálhatóak az épület szerkezetére utaló nyomok: a vakolatlan téglafal, a látszóbeton, a fa, vagy acél gerendák. Hangsúlyos az ipari megjelenés, de ezeken felül szinte bármi lehetséges. Mivel stílustiszta tereket manapság gyakorlatilag lehetetlen találni, így egy loft jellegű otthonban is jól megférnek egymás mellett a régiségek, a keleti szőnyegek és a modern vonalvezetésű ülőgarnitúrák. A nagy belmagasságot hatalmas csillárokkal egyenlítik ki, a szintén nagyméretű ablakokat pedig többnyire nem takarják el függönyökkel. A legfontosabb azonban, hogy a közösségi terek, a konyha, az étkező és a nappali egyetlen nagy, osztatlan térben található, amit csak a bútorok tagolnak!

Ha szeretné otthonát loft stílusúra alakíttatni, forduljon belsőépítész irodánkhoz, és nem csak a tervezésben, de a kivitelezésben és a lakberendezésben is segítünk! Keressen bennünket megadott elérhetőségeinken!