Ultravékony rétegelt kőzet falazólapok beton hatással
13
nov

Falrendszerek, egyedi falak, falburkolatok

A tapétán, a csempén és a minőségi falfestékeken túl még számtalan egyéb, kiváló lehetőség kínálkozik falaink burkolására. Ma már a korszerű anyagoknak köszönhetően az anyaghasználat is egyre sokrétűbb: akár ugyanazzal burkolhatjuk a padlót és a falakat is, tökéletes egységet megteremtve a térben.

A hagyományosan ismert falburkoló anyagokat már ismertettük korábban, azonban szeretnénk még kiemelni három egyedi falburkoló anyagot, anyagtípust és felületet – melyekkel egyedi lehetőségeket, személyre szabható látványt, kiemelt hangulatot tudunk elérni.

A 3d falipanelek a közelmúltban jöttek divatba. Modern, minimál tereket izgalmassá, érdekesebbé tehetünk egy-egy 3D falmegoldással, melynek mintázatát festéssel, lefújással egyedivé, abszolút hozzánk illővé varázsolhatunk. A különleges színeket és mintákat, illetve az anyag izgalmas textúráit, bemélyedéseit a fölé jól elhelyezett fényforrásokkal, hangulatvilágítással még inkább kiemelhetjük.

3D hatású dekoráció
Könnyed 3D hatású dekoráció növényi rostok anyagából, PVC táblákon – vízálló anyagösszetétel: irodába de akár még panellakásba is!
Fotó: PLANT FIBER FALIPANEL

Ezeket a mutatós felületeket azonban nem célszerű túl nagy mennyiségben, túl nagy felületen megjeleníteni, hiszen nagyon erőteljes, domináns felületeket alkotnak: egy 3D falpanel otthonainkban nagy felületen alkalmazva túlzó is lehet, épp ezért a helyes arányt jól el kell találni, ami nem mindig könnyű.

Egy-egy falsíkot, falrészletet kiemelni – például a nappali bútor háttereként vagy a konyha alsó és felső szekrény közötti területén kiváló dekorációt tud nyújtani egy izgalmas, 3D mintájú falfelület – melyhez szerencsére ma már számos gyártó termékei közül válogathatunk.

DUNIN 3D falipanel
A DUNIN 3D falipaneljével izgalmas színekben, árnyalatokban és jól célzott megvilágítással extravagáns és látványos eleme lehet otthonunknak
Fotó: DUNIN

A modern és igen látványos, olykor futurisztikus megjelenést alkotó 3d burkolatok mellett legalább akkora, sőt talán még nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban a fahatású burkolatok.

A fával, vagy fához megtévesztésig hasonlító burkolólapokkal dekorált falak, terek otthonos, meleg hangulatukat szinte semmi más nem pótolhatja!

A fa textúráját, anyagát, színeit ráadásul olyan sokféle stílusban és mintázatban kaphatjuk meg ma már, hogy akár a legmodernebb minimál, akár egy szép, stílhű klasszikus, akár egy rusztikus, vagy vidéki stílusú enteriőr terveihez szintúgy meglelhetjük a megfelelőt.

Faburkolatot a falakon azonban nem csak azok jellege, rajzolata vagy textúrája – s az általuk megjeleníthető stílus, látvány szerint választhatunk ma már, hanem akár termékkör szerint is!

HARO fa textúra
A gyönyörű, élő fa textúrája és melegsége már a falainkat is könnyűszerrel díszítheti!
Fotó: HARO

Talán csodálkozunk ezen, – de bizony akár a faparketta, vagy egy szép laminált padló éppúgy felkerülhet a falainkra, mint a fahatású, fa rajzolatú bútorlapok!

A HARO gyárnak például van kifejezetten falra is feltehető, függőleges síkra rögzíthető rendszere, melynek segítségével a laminált padló, de akár még a faparketta is felkerülhet a függőleges falakra, méghozzá igen profi és szabályos módon.

HARO INTERIOR DESIGN
Az egységes, meleg fa hatású falak könnyedén és szakszerűen elérhetők a HARO INTERIOR DESIGN egyedi megoldásával!
Fotó: HARO

A gyártó ugyanakkor a gyönyörű, természetes faparkettáiból is, de a különlegesebb laminált padlók sorából is kiemelt néhány terméket, melyet akár teljes szettként alkothatunk egyedi enteriőröket. Ennek egy külön falra rögzíthető kerete, rendszere van – s e rendszernek a HARO INTERIOR DESIGN nevet adták, melyhez mindössze csupán annyit szabott meg a gyár, hogy melyik méretű laminált padlóik kerülhetnek fel a falra a rögzítő keret segítségével.

A klipszes rendszerű megoldás ugyanis pontosan a megadott méretekhez illeszkedik, melyet legvégül egy záró rendszer fog le, s ez a lezárás tökéletesen alkalmas például arra is, hogy vezetékeket, vagy egyéb, technikai megoldásokat elrejtsünk, elbújtassunk mögéjük.

HARO INTERIOR DESIGN
Az egységes, meleg fa hatású falak könnyedén és szakszerűen elérhetők a HARO INTERIOR DESIGN egyedi megoldásával!
Fotó: HARO

Ám a természetesen szép, egyedi összhatás érdekében nem csak fát, hanem gyönyörű köveket, kőburkolatokat is felhelyezhetünk a falra! Gondolkodhatunk vágott kőburkolatokban is, hiszen gyönyörűen feldobja, érdekessé teszi a minimál bútorok alatt is a sivárabb falakat, falrészleteket – megvilágítva a különböző természetes textúrákat – még egyedibb, még különlegesebb hatás érhető el.

Szíriai sprengelt sárga csík
„Szíriai sprengelt sárga csík” – A BEZSÓKER Kft egyik szép referenciamunkájából
Fotó: BEZSÓKER Kft

A sokoldalú, és gyönyörű megoldásokkal büszkélkedő hazai Bezsóker Kft kínálatából szoktunk mi is gyakran tervezni, akár mediterrán, akár modernebb vagy egészen egyedi megoldásokat, elképzeléseket szeretnénk megvalósítani ügyfeleink számára.

A rusztikus, terméskő burkolatok a nappali falán még modern otthonokban is nagyon közkedveltek, ám ma már számos más, különlegesebbnél különlegesebb megoldással is találkozhatunk az egyedi piaci kínálatból – akár a kavicsokból kirakott hálós mozaik, akár más, egyedileg kialakított megoldások.

Barna polírozott görgeteg hálós mozaik
„Barna polírozott görgeteg hálós mozaik” – A BEZSÓKER Kft egy másik figyelemreméltó referenciamunkája
Fotó: BEZSÓKER Kft.

A hazai sokoldalú cég már a 90-es évek közepétől elkezdve – a természetes kőburkolatok és kőfalak készítése mellett számos kerti, kültéri megoldásokkal kápráztat el bennünket, többek között kerti grillekkel, kő kutakkal és gyönyörű kültéri kőjárdákkal varázsolhatjuk szebbé otthonunkat és annak külső környezetét.

Ám, e kisebb kitérő után maradjunk inkább még bent, a beltérben – hiszen a különleges kövek, kőburkolási lehetőségek szinte végtelenül hosszú sora – melyeket saját tapasztalatból már mi is igen jó szívvel ajánlunk – még közel sem érnek itt véget…

Egy igen különleges, modern és gyönyörű megoldás lehet a gránit vagy betonhatású, beltéri kőburkolók megjelenítése a falakon, vagy egyes falsíkokon – a lakótéren belül.
Az URBATEK, ultra vékony rétegelt kőből készült falazólapok betonhatással rendelkeznek, az XLIGHT-fali burkolólapokkal és homlokzatokkal együttesen alkalmazva különleges, modern hatású tereket alkothatunk.

A Levantina gyár pedig saját kőbányákkal, valamint rendkívüli logisztikai és elosztóhálózattal rendelkezik, ami garantált kínálatot jelent – így a megbízhatóság adott. Ha pedig ehhez megnézzük, milyen régóta is vannak a piacon, akkor pedig egy szemernyi kétségünk sem lehet afelől, hogy jó döntést hoztunk: Az 1959-ben alapított Levantina ugyanis azóta is, mind a mai napig, és még biztosan jó sokáig kovácsolja számunkra a valóságosnak ható gránit és betonfelületeket – természetes kőből!

LEVANTINA burkolólapok
Az elegáns, minimál terek tágasság érzete a világos, egybefüggő felületeknek köszönhető, melyhez az óriás méretű, szinte egybefüggő burkolólapok tökéletes alternatívát nyújtanak.
Fotó: LEVANTINA

A cég tapasztalatait és know-how-ját ügyfelei rendelkezésére bocsátja, így akik forgalmazzák, és alkalmazzák termékeiket – tisztában vannak azok gyártási technológiájával és folyamataival is.

Kőből egyébként ma már szinte bármilyen felület, textúra megvalósítható:

A Techlam® kollekciók által megvalósított környezet egyszerre emelkedik ki egyedi technológiai megoldásaival és eleganciájával. Akár padlókat, akár falakat vagy éppen munkalapokat tervezünk a segítségükkel – ezek valamennyien szinte életre kelnek a Techlam® inspirációival.

LEVANTINA burkolatok
Bármilyen felület, kőhatás és textúra megvalósítható ma már a legmodernebb gyártási technológiáknak köszönhetően
Fotó: LEVANTINA

Finom színeit a természet szépséges árnyalatai és textúrái ihlették, miközben a legfejlettebb építészeti megoldások szűrőjén haladtak végig az egyes termékek, termékcsaládok, ahol a szépség a legmagasabb műszaki jellemzőkkel karöltve jelenik meg.

Legyenek azok falak, nappali terek, konyhapultok vagy éppen a kortárs fürdőszobák terei – mind ideális minőséget, tartósságot és gyönyörű esztétikai élményt nyújtanak majd számunkra egy tökéletes végeredményben.

LEVATINE CSEMPE CREAMA MARFIL COTO
A tükörsima, ultrafényes felületek optikailag még tágasabbá, fényesebbé varázsolják a teret
Fotó: LEVANTINA

Konyhák, ahol a munka örömmé válik… hangulatos textúrákkal a legmodernebb fürdőszobai terekben… álomszép nappalik és szalonok… szinte bármi megvalósítható ezekkel a sokoldalú és innovatív burkolatokkal.

A termékek különlegessége, hogy az egyébként igen nagyméretű, minimál terekbe tökéletesen passzoló óriási lapok egyedileg, speciálisan vághatók – így igen kreatívan ki lehet használni a bennük rejlő kivételes adottságokat.

A nagy formátumoknak és az egyedi anyagösszetételnek köszönhetően tökéletesen csíramentes terekhez – mint a fürdőszoba terei – a Techlam® egyik legegészségesebb és leginkább tisztítható felülete tökéletes választás lehet!

A sötét és semleges háttér a legtisztább rezgést adja a hófehér szaniterek számára, a Techlam® Basic Antracita ugyanis egy ilyen szürke fürdőszobában felébreszti a legfinomabb elemek intenzitását.

LEVANTINA – BASIC ANTRACITA
A hófehér szanitereket szépen kiemeli a matt, szürke betonhatású kőfal és mosdópult
Fotó: LEVANTINA – BASIC ANTRACITA

Tökéletes választás akár a padló, akár a falak egységesítésére, a felületek folytonosságának megoldására, hogy még harmonikusabb, még egységesebb összképet tudjunk megteremteni a térben – hiszen a folytonosság a minimalizmus egyik kulcsfontosságú eleme!

Padlókon és falakon akár a márvány terek luxus szintű eleganciáját, akár egy trendi betonhatást szeretnénk megjeleníteni az enteriőrben – ezekkel az igényes, minőségi termékcsaládokkal a hófehértől az érzéki hatást keltő vörös márványon át – szinte bármit meg tudunk jeleníteni a Levantina szépséges kollekcióival, egyedi textúráival, akár beltérben akár kültéren – az biztos, hogy elegáns és kifinomult lesz a végeredmény!

A márvány mindig elegáns választás a legigényesebb beltéri és kültéri projektnél egyaránt! A legszebb színek és erezetek egyedi válogatása a klasszikus és kortárs terekhez éppúgy beleillik, a gyártók egyedi megoldásokat fejlesztettek ki valamennyi igényhez.

A márvány természetes szépsége, elegáns kifejeződése révén tökéletes megoldást nyújt a padló és a falak, valamint a szép pultok számára egyaránt!

LEVANTINA
A márvány eleganciája mind a klasszikus, mind a modern terekben szépen érvényesül
Fotó: LEVANTINA márvány burkola

A Levantina tökéletes márványcsaládot alkotott meg a Crema Marfil Coto® nagyformátumú csempéivel, melyek nem csupán szépek, elegánsak és rendkívül kifinomultak, – de az óriási, 91X61 cm-es méretük ellenére, vékony és jól vágható formátumaik révén kifejezetten könnyen kezelhetőek.

Fényes vagy matt textúrák, és különböző árnyalatok, vastagságok teszik különlegessé ezeket a családokat, ahol a múlt és jelen találkozik – az elképzelések, a textúrák, és árnyalatok pedig szinte a végtelenségig megjeleníthetők.

Válassza azonban bármely megoldást – a szép, meleg hatású, természetes fát vagy fa utánzatokat, a modern 3D megoldásokat, a rusztikus vagy a sima kőburkolatokat – falai felületén, bármelyikben szívesen segítünk, megtervezzük, hogy otthona, környezete nemcsak elegáns, de személyre szóló, az Ön életstílusát és egyéniségét tökéletesen tükröző, utánozhatatlan környezet lehessen!