09
okt

Anyagok, textúrák, hangulatok a térben I. rész

Gondolta volna, a természet sokszínű mintázata mennyi otthonos melegséggel tölti fel még a legmodernebb tereket is? Inspirálódjunk az általánosan mindenhol alkalmazott hideg – és melegburkolatok legmodernebb anyagainak és felületeinek széles tárházából – melyek egytől egyig természetes, otthonos meleg hatású enteriőrt eredményeznek – még a legmodernebb terekben is!

Elképesztően sok természetes, vagy a természethez nagyon közeli anyagok állnak ma már rendelkezésünkre, hogy segítségükkel otthonos, meleg környezetet varázsolhassunk lakó – és élettereinkből!

Annak, aki például a modern, letisztult megoldásokat kedveli, és inkább fényes fehér bútorlapból, vagy a teret növelve tükröződő felületű frontokkal tervez bútorokat otthonába – annak sem kell lemondania a természetes anyagok textúráiról – ha burkolatról van szó…

Quick Step Fehér vintázs tölgy

Gondoljunk csak a legnagyobb felületekre, a falakra és a padlóra! Hiszen számtalan, egyszerre praktikus és dekoratív, igazán gyönyörű felületeket, anyagokat és textúrákat tudunk bevinni ide. Ehhez persze jó, ha tudjuk, milyen lehetőségek közül választhatunk, és persze nem árt némi inspirációs sem…

Ebben igyekszünk most segíteni – kétrészes összeállításunkkal. Az első részben az általánosan alkalmazott, modern terekbe illő burkoló anyagokkal ismerkedhetünk meg egy kicsit bővebben. Fontos, hogy megértsük, mit tud, és hogyan épül fel egy minőségi laminált padló, milyen előnyei vannak a vinyl burkolatoknak, illetve milyen tapéta választékkal és fali burkoló megoldásokkal találkozhat az, aki a természet textúráit modern köntösben szeretné viszontlátni otthonában, élettereiben!

Quick Step
Kezdjük először is a padlóval – elvégre mindig az a legdominánsabb, legkényesebb terület…

A valódi faparketta – noha kétségkívül gyönyörű és értékes, időtálló – viszont igen drága, és kényes is a rendszeres, megfelelő ápolást illetően. Ezért ma már a fa mintáját szinte a megtévesztésig kiválóan képesek utánozni a jobb minőségű laminált padlók vagy vinyl padlók.

A Yellow Gruop ajánlja például a kiváló minőségű Kaindl termékeket, velük már évek óta együtt dolgozunk, rendszeresen tervezzük be és alkalmazzuk a termékeiket, ügyfeleink nagy megelégedettségére.

Kaindl
A Quick-Step különleges technológiával gyártott, és gyönyörű textúrájú laminált padlóit szintén jó szívvel merjük ajánlani, melyeknek széles választékával valamennyi enteriőrt egyedivé, különlegessé tehetjük. A termékek makulátlan, kiváló minőségét igazolja, s egyben garantálja a márka úttörő szerepet betöltő, több évtizedes múltja.

Quick Step
Mit is tartalmaz egy laminált padló pontosan? Sokan ugyanis még mindig ódzkodnak tőle, attól félve, hogy talán nem elég tartós, netalán hangos és kopog…

Nos, érdemes eloszlatni ezeket a távhiteket! Noha a kezdetben kapható, korai laminált padlók még valóban kopogtak, mára már a gyártók kifejezetten törekednek a termékeik csendességét meghatározó, kiegyensúlyozó és zajcsökkentő alátétekről, és egyéb megoldásokról.

Quick Step
A mai laminált padlók pedig már a nedvességgel is sokkal jobban megküzdenek: például a Quick-Step termékek esetében is egy kivételesen stabil, tartós, nedvességálló ragasztott HDF alap lemez képezi a padlók főbb alapját – s ez alá kerül még egy ún. kiegyensúlyozó réteg, aminek köszönhetően az egyes deszkák tökéletesen kiegyensúlyozottak lesznek, és megfelelő beépítés, illetve karbantartás mellett nem púposodnak fel, és nem lesznek hullámosak sem az idő múltával.

Quick Step

A HDF fölött pedig az van, amit már mi is látunk: a gyönyörű, fa erezetű vagy fahatású dekor réteg, melyet úgy készítenek a gyárban, hogy a valódi fáról készítenek nagyfelbontású fényképet, s a fejlett nyomtatási technológiák segítségével ültetik rá a felületre, melyet végezetül melamin gyantával kezelnek, hogy tartós legyen. Sőt, még ezt követően egy negyedik, átlátszó, kopásálló fedőréteg is kerül az így elkészült laminált padló felületére, s ez garantálja a megfelelő és biztos védelmet az ütések, karcolások, esetleges égési és más háztartási sérülésekkel, foltokkal és vegyszerekkel szemben.

A vinyl padló pedig még a laminált padlónál is újabb, újszerűbb megoldás – mely tökéletes alternatíva lehet akkor, ha burkolatváltás nélkül szeretnénk egységessé tenni a lakás összképét – de akkor is, ha vizes helyiségbe keresünk természetes hatású, a fa textúráját megjelenítő burkolatot.

Wineo Vinyl
Cégünk ilyenkor többnyire a Wineo német precizitással készült, magas minőségű vinyl padlókat ajánlja, melyekhez kapható egy bizonyos alátétlemez, a Wineo Silent Comfort – mely természetes alapanyagokból készül, csökkenti a lépés zajt és más hangokat, ráadásul még padlófűtés esetén is kiválóan alkalmazható.

Wineo Vinyl
Mind a Silent Comfort, mind pedig a fokozott csúszásmentes hatás azt gondolom, önmagáért beszél, ráadásul egy jól lerakott vinyl padló még egészségünkre, gerincünkre is kedvező hatást gyakorol, hiszen egészen más rajta lépkedni, jóval puhább, így kisebb nyomás nehezedik járáskor vagy sportoláskor az ízületekre – nem véletlen, hogy sok sportcentrumban, fitnesz helyiségben is előszeretettel alkalmaznak ma már vinylt!

Ha pedig otthonunkba keresünk, a fehér tölgy árnyalata kitűnő választás, ha egyszerre szeretnénk természetes, természet közeli összhatást a térben, miközben optikailag szeretnénk növelni a helyiséget. Hiszen köztudott, hogy a világos árnyalatokkal optikailag kicsit csalhatunk, nagyobb, tágasabb érzetet tudunk kelteni.

Kaindl Natural Touch

És mi a helyzet a hidegburkolatok terén?

Ők a kevéssé kényes terület, hiszen csempét és kerámiát használunk és alkalmazunk, szinte az építészet, a belsőépítészet kezdete óta – és megszoktuk, ismerjük jól, így a technológiákat sem kell túl hosszan ecsetelni. A kerámiát égetik, ennek pedig megvan a maga évszázadokra visszanyúló története – ma pedig már a különleges innovációknak köszönhetően lehetnek a lapok egyre nagyobbak, vékonyabbak vagy éppen szélesebbek, 3D hatásúak, vagy a természet ezerarcú mintázata is egyre inkább élethűen jelenik meg az egyes felületeken.

Míg korábban vadászni kellett a minél természetesebb, naturalisztikusabb hatású kőburkolatokra, addig mára a kínálat álomba illően sokszínű és élethűbb sokszor, mint a valódi felületek.

Castelvetro Renova Bar Grey
A fahatású csempe az elmúlt évtized első számú közönség-kedvence – nem véletlenül: hiszen a fa időtlen, természetesen szép és meleg otthonos érzetet ad még akkor is, ha történetesen ezt egy hidegburkolat testesíti meg éppen számunkra.

Hogy ezt megmutassuk, elsőként kifejezetten a naturalista és a rusztikus hatásokat kedvelőknek ajánlunk máris egy kitűnő termékcsaládot, a Castelvetro gyár RENOVA és VOUGE családját példaképpen megmutatva – mellyel akár a konyha, akár a fürdőszoba – de még az étkező vagy a nappali is kifejezetten meleggé és barátságossá tehető – miközben kétség sem fér hozzá, hogy modern, kortárs terekről beszélünk…

Castelvetro Vogue
A Renova termékcsaládot maga az élő anyag hívta életre. A finom anyagszerkezet és a könnyű erezetek szinte megelevenednek még akkor is, ha az adott felület nem éppen szokványos mintával díszít, és akkor is, ha a helyiségeket kemény és elegáns kőzet páratlan eleganciája ragyogtatja meg.

Castelvetro Renova
A VOUGE család szintén a természet inspirációjából született, a kollekciót a fa melegsége hatja át, mely valamennyi helyiségben otthonossá varázsolja a hideg, ám kétségkívül nagyon tartós kerámiapadlót. Így minden textúrát és anyagot tökéletesen összehangolva – akár a különböző erdők változatos fáinak színeit megjelenítve belső tereinkben – a gyártó tervezői rendkívül ideálisan keverik a természetet a kortárs dizájnnal, hogy az eredmény harmonikus, kiegyensúlyozott legyen számunkra.

Castelvetro Vogue
És mi a helyzet a falakon – ha természetes hatást szeretnénk, és a természet textúráit kívánjuk itt is megjeleníteni?

Ma már egyre kreatívabbak a gyártók és a tervezők is – vagyis ma már szinte mindent lehet! Legalábbis, ami az anyagokat illeti! Bátran dolgozhatunk laminált padlóval is a falon, mint a Kaindl enteriőrfotója is mutatja…

Kaindl - fahatás megjelenítése a falakon
Ahogyan a csempe, kerámia fa hatású termékeit is megjeleníthetjük például a nappali vagy a fürdő falain is, hogy minél inkább egységben maradjon az enteriőr, és a természetes felületek még dominánsabban jelenjenek meg a térben.

Castelvetro Vogue - fahatás megjelenítése a falon
Természetesen a kő is előszeretettel felkerül a falra – és nem csak a fürdőszobában, hanem a nappali, az előszoba vagy az étkező falain is éppúgy találkozhatunk már vele. Legyen az a rusztikus terméskő burkolat, vagy a modernebb, luxus enteriőrökbe is beillő, igen dekoratív megoldások…

Castelvetro Woodland
Ami pedig a szintén már jól bevált tapétát – mint általánosan közismert fali díszítő és burkoló anyagot illeti – itt is számtalan, szebbnél szebb lehetőséggel találkozhatunk. A különböző, egyedibbnél egyedibb, vagy akár a minden részletében nemes és finom modellek mellett a természetes hatásokat itt is fellelhetjük.

Rasch
Rasch
Rasch Natural
Válogassunk tehát kedvünkre – a kiválasztásban pedig engedje, hogy mi is segítsünk!